Lijnden: Wagen weginspecteur Rijkswaterstaat aangereden door taxi op de A5

20150719_a5_05Lijnden, 19 juli 2015 – Op de A5 is zondagochtend een wagen van een weginspecteur van Rijkswaterstaat aangereden door een taxi. De wagen stond ter beveiliging van een eerder ongeval op het knooppunt Raasdorp.

Een taxi heeft alle rode kruizen en waarschuwingen genegeerd en is met hoge op de wagen van de weginspecteur geklapt. In de wagen zat gelukkig niemand. De taxichauffeur is gecontroleerd in de toegesnelde ambulance en raakte ook niet gewond bij het ongeval.

Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd. De wagen van de weginspecteur was net drie weken oud.

Update: 19-07-2015 | 10:15 Politiepersbericht

Lijnden – Bij een ongeluk op de A5 bij Lijnden is zondagochtend rond 05.45 uur een taxi op een voertuig van Rijkswaterstaat gebotst. De pijlwagen van Rijkswaterstaat stond op de weg voor de afhandeling van een ongeluk; wat eerder had plaats gevonden.

Rond 05.00 uur botste een auto bij een eenzijdig ongeluk tegen de geleiderail. Tijdens de afhandeling van dit ongeluk botste een taxi tegen de pijlwagen. Op dat moment zat er niemand in het voertuig van Rijkswaterstaat. De taxichauffeur, een 39-jarige man uit Koog aan de Zaan, raakte niet gewond. Wel is de man nagekeken door de ambulancedienst.

Beide voertuigen liepen forse schade op. Op het moment van het ongeluk stonden er rode kruizen boven de weg. De taxichauffeur heeft een boete gekregen voor het negeren van de rode kruizen.

Fotografie: Eric van Lieshout & Michel van Bergen

20150719_a5_01 20150719_a5_02 20150719_a5_04 20150719_a5_05 20150719_a5_06 20150719_a5_07 20150719_a5_09 EvL_WIS (1) EvL_WIS (2) EvL_WIS (3) EvL_WIS (4) EvL_WIS (5) EvL_WIS (11) EvL_WIS (12) EvL_WIS (13) EvL_WIS (14)

3 Thoughts to “Lijnden: Wagen weginspecteur Rijkswaterstaat aangereden door taxi op de A5”

 1. Ferry

  Die verrekte taxi chauffeurs moeten vaker gecheched worden! Er zijn goede, maar ook zeker slechte chauffeurs elke dag op de weg! Als zijnde taxi chauffeur mag dit nooit gebeuren!

 2. fijnweer

  Misschien moet de GG&GZ hem ook eens nakijken? afdeling psychologie?
  Hoe KUN je nu zo’n opvallende pijlwagen niet zien, dan is er toch wel iets goed mis denk ik dan maar.

 3. Moi

  Vandaar dat Rijkswaterstaat over is gegaan op Isuzu? Als er zo’n Isuzu kapot gereden wordt dan kost dat een stuk minder dan die Toyota’s die men eerst had.

  Maar zonder gekheid, het gebeurt nog te vaak dat men rode kruizen negeert. Zelf zie ik het vrijwel dagelijks en het is ronduit asociaal en potentieel gevaarlijk. Meestal zie je dat men nog net iets verder naar voren wil dan de rest maar bepaalde bestuurders hebben lak aan die kruizen en rijden door totdat het echt niet anders kan.

  Zwaar aanpakken zulke aso’s!.

Comments are closed.