Vijfhuizen: Onderzoek naar verdacht voorwerp in de Ringvaart

Verdacht voorwerp van viaduct in de Ringvaart gegooid in VijfhuizenVijfhuizen, 26 maart – De brandweer en politie zijn donderdagavond enige tijd bezig geweest met het zoeken naar een voorwerp. Aan het einde van de middag kwam er op de meldkamer een melding binnen dat iemand vanaf het viaduct bij de Vijfhuizerdijk een voorwerp in het water had gegooid. Het voorwerp zou lijken op een groot wit laken dat met iets gevuld was.

Omdat de melder het niet vertrouwde, waarschuwde hij de politie. De politie is vervolgens samen met duikers van de brandweer naar de Vijfhuizerdijk gegaan, om onderzoek te doen.

Duikers van de brandweer zijn het water ingegaan, en hebben een deel van het water afgezocht. Na enige tijd werd het voorwerp gevonden.

Onderzoek wees uit dat het vermoedelijk een ritueel betrof, mogelijk voor een overleden dierbare. Naast het witte doek werden namelijk ook nog enkele kaarsjes aangetroffen.

Fotografie: Rowin van Diest

Verdacht voorwerp van viaduct in de Ringvaart gegooid in Vijfhuizen Verdacht voorwerp van viaduct in de Ringvaart gegooid in Vijfhuizen Verdacht voorwerp van viaduct in de Ringvaart gegooid in Vijfhuizen

Misschien vindt u dit ook interessant?