Haarlemmermeer: Schipholtunnel A4 komend weekend ook weer dicht

Schipholtunnel afgeslotenHaarlemmermeer, 23 maart – Rijkswaterstaat voert de laatste twee weekenden van maart en het laatste weekend van april onderhoud uit aan de Schipholtunnel op de A4. De werkzaamheden betreffen de vervanging van het asfalt en de detectielussen in drie van de vier tunnelbuizen.

Vorig weekend begonnen de werkzaamheden en zorgde voor een flinke verkeershinder. Door een ongeval op de A5 liep het verkeer helemaal vast.

Afsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is steeds één tunnelbuis het hele weekend afgesloten voor verkeer, van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Komend weekend is de hoofdtunnelbuis Amsterdam/Utrecht richting Den Haag gesloten. De parallelbuis Amsterdam/Utrecht richting Schiphol in het weekend van 24-27 april.

Tweede weekendafsluiting (27-30 maart)

Doorgaand verkeer op de A9 vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A5. Doorgaand verkeer op de A4 vanuit Amsterdam/Utrecht rijdt via de parallelbaan en -tunnelbuis. Schiphol is bereikbaar via de parallelbaan en -tunnelbuis. Weggebruikers – ook met bestemming Schiphol – moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

Derde weekendafsluiting (24-27 april)

Verkeer richting Schiphol bereikt de luchthaven via een doorsteek direct na de Schipholtunnel. De extra reistijd bedraagt 10 minuten.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat probeert de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo vinden de werkzaamheden in het weekend plaats, wanneer er minder verkeer op de weg is. Bovendien wordt er dag en nacht doorgewerkt. Daardoor kan iedere tunnelbuis steeds vóór de maandagochtendspits weer open voor verkeer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website vanAnaarBeter – Schipholtunnel. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis, elke dag bereikbaar van 06.00 tot 22.30 uur).

Misschien vindt u dit ook interessant?