Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg

Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde AltenburgHoofddorp, 3 oktober – Bij een ongeval op het Altenburg is vrijdagmiddag een fietsster gewond geraakt. Het ongeval gebeurde aan het einde van de middag op de rotonde van het Altenburg ter hoogte van de Breeburgsingel. Het slachtoffer fietste op het fietspad over de rotonde, toen ze over het hoofd gezien werd door een afslaande automobilist.

Het slachtoffer kwam via de motorkap en de voorruit van de auto op de grond terecht. Na de nodige zorg van het ambulancepersoneel is het slachtoffer over gebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie onderzoekt het ongeval.

Door het ongeval en het onderzoek was Altenburg vanaf de rotonde richting de van Heuven Goedhartlaan voor lange tijd afgesloten.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hoofddorp: Fietsster geschept op rotonde Altenburg”

  1. P de Vries-verhoog

    Ik maak meerder keren per dag gebruik van het zeebrapad met mijn hond en ben bijna dagelijks bijna omver gereden door de automobilisten. Of ze zien je niet want dat zeggen ze dan als ze je snijden of ze zitten te bellen. Hier moeten eerst doden vallen voordat er wat aan gedaan gaat worden. Het is een en al ellende daar .De auto’s blijven veel te hard rijden en vooral eind van de middag en avond. Om over de nacht maar niet te spreken. Ook de verlichting deugd niet. Veel te donker je ziet ook bijna niks
    Hoop dat er zeer snel wat aan gedaan gaat worden.

  2. Flow

    Rotonde bij Burgermeester v stamplein is ook gevaarlijk !!! al bijna 10 x dood geweest daar.

  3. Onno

    @raymond: op de Breeburgsingel (300 meter van bovenstaande rotonde) is bij de busbaan een extra drempel gekomen. Leuk, maar die had in het fietspad gemoeten niet in de rijbaan.

    Dat fietspad langs de busbaan ligt voro de verkeerslichten waar automoblisten zich terecht op focussen. Het fietspad heeft hier ook GEEN voorrang op de rijbaan, blijkens borden en haaietanden op het fietspad.

    Ik reed er laatst rustig toen plots een jongedame op de fiets zonder op of om te kijken achter de bossages vandaan kwam (die belemmeren je echt het zicht op het fietspad daar) en doodleuk doorfietste. Ik moest hard in de remmen en ondanks de lage snelheid donderde mijn tas boodschappen door de achterbak, pak melk gescheurd en dus een hoop ellende gehad. De jongedame in kwestie reageerde zelfs niet op mijn toeteren, en ze had echt moeten stoppen!

    Levensmoe denk ik dan maar, en niet wijs.

    Op de rotonde is het andersom, daar moet de automobilist opletten maar ook hier maken fietsers het je vrij moeilijk, velen fietsen namelijk linksom de rotonde heen zodat je als automobilist 360 graden om je heem moet zien te kijken in een fractie van een seconde.

    Op de plaats waar deze jongedame is aangereden komen ze vaak tegen de richting in vanaf de altenburg, en zitten daarmee exact in de dode hoek van de rechter voorruit voorstijl.

    Je kijkt dan rechtsachter je voor fietsers, maar deze komen als het ware uit het niets, en als ze dan de altenbrug met een grote zwier oversteken zit je er echt bijna bovenop, hoe oplettend je ook bent!

    Het is een spel van allemaal opletten, automobilisten zeer zeker, maar fietsers ook! en die laatsten maken er vaak een grote puinhoop van en dan krijgt de automobilist de schuld. Niet helemaal correct.

  4. Anna

    En weer is het een afslaande auto! Let toch eens op!
    Geldt natuurlijk ook. voor fietser maar dit is weer eens een typisch gevalletje voorrang hebben en niet krijgen, over het hoofd gezien worden.
    De rotonde bij De Beurs is nog steeds supergevaarlijk, wordt niks aan gedaan ondanks ( bijna ) ongevallen. Andere rotondes in Hoofddorp worden ook zo? Sterkte + beterschap voor mevrouw. Automobilist: op naar de opticien!

  5. Raymond

    Nu ze in Toolenburg bezig zijn met aanpassingen mbt fietspaden, snelheid en voorrang zullen er de komende tijd meer fietsers het slachtoffer worden. Tijd voor een campagne die automibilisten hier op attenderen.

Reacties zijn gesloten.