Aalsmeer: Fietser (19) overleden na ongeval Legmeerdijk (update 15 sept)

Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval LegmeerdijkAalsmeer, 13 september – Een 19 jarige fietser uit de Hoef is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden als gevolg van een aanrijding. Het ongeval gebeurde rond half één op de Legmeerdijk (N231) ter hoogte van de Bachlaan, toen de fietser geschept werd door een auto.

Door de klap werd het slachtoffer enkele meters weggeslingerd. Diverse hulpdiensten werden voor het ongeval opgeroepen, inclusief het mobiel medisch team (MMT) uit Amsterdam. Het slachtoffer werd in kritieke toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, de trauma-arts is met de ambulance meegereden. Het slachtoffer is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden.

De bestuurder van de personenwagen, een 42-jarige man uit Kudelstaart, is door de politie meegenomen naar het bureau voor een verklaring, maar kon daarna naar huis.

Door het ongeval en de afhandeling was de Legmeerdijk enige tijd afgesloten, de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van politie onderzoekt het ongeval. De auto is ook door de politie meegenomen voor nader onderzoek.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

  • Laatste update: 15-09-2014 | 16:01

Aalsmeer – In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 september heeft er even voor 00.30 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Legmeerdijk tussen een auto en een fietser. De fietser, een 19-jarige man uit De Hoef, is hierbij om het leven gekomen.

De 42-jarige automobilist uit Kudelstaart reed over de Legmeerdijk, komende uit de richting van de bloemenveiling. De fietser reed over het fietspad, komende vanaf de Bachlaan en gaande in de richting van de Vuurlijn. Toen de fietser de Legmeerdijk overstak, werd hij aangereden door de auto. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding en is daarom op zoek naar mensen die getuige zijn geweest. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844.

Fotografie: Rob Franken & Marco Carels

Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk Aalsmeer: Fietser overleden na ongeval Legmeerdijk