Hoofddorp: Nationale herdenking brandweermensen

Nationale herdenking brandweermensen Het herdenken van omgekomen brandweermensen is belangrijk. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman of -vrouw niet zonder risico’s is. Ook op de directe omgeving hebben de gevaren van het vak invloed, in de vorm van onzekerheid, vragen en ook gevoelens van angst.

Minister Opstelten
De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en deze te verwerken.
Vandaag vond de derde jaarlijkse herdenking bij het nationaal brandweermonument plaats in Arnhem. Ook minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, nam aan de herdenking deel. Zaterdagmiddag werd om 14.00 uur het ereteken gegeven. Dat wordt gevormd door twee brandweerspuiten die in een ereboog van water maken.

Kennemerland
Gelijktijdig met de nationale herdenking in Arnhem werd om 14.00 uur bij zeven posten in Kennemerland ook het ereteken gegeven. Dat gebeurde op de brandweerposten in Bennebroek, Haarlem-Oost, Haarlem-West, Heemstede, Hoofddorp, Heemskerk en Zandvoort.

Nationaal Monument
Het nationale monument in Arnhem is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega’s. Tijdens de herdenking wordt zowel de Nederlandse vlag als de brandweervlag halfstok gehangen. Met het nationaal brandweermonument herdenken wij de brandweermensen die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens hun inzet voor onze veiligheid.
Op de foto’s de herdenking op brandweerpost Hoofddorp
Fotografie: Eric van Lieshout

Nationale herdenking brandweermensen Nationale herdenking brandweermensen Nationale herdenking brandweermensen Nationale herdenking brandweermensen

 

Misschien vindt u dit ook interessant?