Badhoevedorp: Brand door hennepplantage (foto update)

Badhoevedorp: Brand door hennepplantageBadhoevedorp, 13 juni – Op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp is vrijdagmiddag in een schuur achter een woning brand uitgebroken. De brandweer heeft het vuur geblust en in twee ruimten werden hennepplanten aangetroffen. Het energiebedrijf is opgeroepen om de stroom af te sluiten en ook is de forensische opsporing opgeroepen om onderzoek te doen. Ook is een gespecialiseerd bedrijf onderweg om de plantage’s te ontmantelen en te vernietigen
Tijdens het onderzoek van de forensische opsporing, werd er een gaslucht geroken. De opnieuw opgeroepen brandweer heeft metingen verricht en concludeerde dat er ergens gas lekte. Hiervoor is het gasbedrijf opgeroepen.
Er is één persoon aangehouden, volgens buren woont er een medewerker van de Koninklijke Marechaussee in het pand. Een woordvoerder van de marechaussee kon dit niet bevestigen.

In de schuur stonden 800 hennepplanten en 100 stekjes, deze hadden de brand al niet overleeft.

Fotografie: Eric van Lieshout, Rob Franken & Michel van Bergen

Update politiepersbericht: 14-06-2014 | 10:54

Badhoevedorp – Vrijdagmiddag rond drie uur ziet een bewoner aan de Nieuwemeerdijk rook uit een woning komen. Ter plaatse gekomen blijkt de loods achter de woning in brand te staan met veel rookontwikkeling. Nadat de brand is geblust ziet de politie dat de loods gevuld is met hennepplanten; ongeveer 800 planten en 100 stekjes. De 31-jarige bewoner van het pand is hierop aangehouden. Door het illegaal aftappen van stroom vanuit de meterkast en het knoeien met de stoppen is er waarschijnlijk kortsluiting ontstaan die de brand heeft veroorzaakt.

Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantage Badhoevedorp: Brand door hennepplantageHennepplantage ontdekt bij brand in schuur in BadhoevedorpSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHennepplantage ontdekt bij brand in schuur in BadhoevedorpHennepplantage ontdekt bij brand in schuur in BadhoevedorpHennepplantage ontdekt bij brand in schuur in BadhoevedorpHennepplantage ontdekt bij brand in schuur in BadhoevedorpHennepplantage ontdekt bij brand in schuur in Badhoevedorp