Schiphol: Marechaussee houdt mannen aan voor diefstal 35 sloffen tabak

Schiphol, 24 mei – De Koninklijke Marechaussee (brigade Politie en Beveiliging) heeft zaterdagochtend op Schiphol een 49- en 56-jarige Brit aangehouden op verdenking van diefstal.

De Marechaussee kreeg een melding dat er vermoedelijk een diefstal gaande zou zijn bij één van de winkels op de D-pier van de luchthaven. De Camera Toezicht Ruimte(CTR) van de Marechaussee heeft hierop beide verdachten kunnen traceren, waarna Marechaussees beide verdachten op heterdaad konden aanhouden. Een van de verdachten droeg een geprepareerde jas met daarin 3 sloffen sigaretten. In tassen, die beide mannen bij zich droegen, werden nog eens 8 sloffen shag gevonden.

Kmar 133

Van beide mannen, die gisteren waren aangekomen en vandaag wilden uitreizen naar Groot-Brittannië, werd de ruimbagage van de vlucht gehaald. Marechaussees vonden in de ruimbagage nog 24 sloffen shag. Vermoedelijk zijn alle in beslaggenomen sloffen afkomstig van diefstal, omdat de winkel ook 32 sloffen tabak bleek te missen.

De gestolen goederen hadden een waarde van € 2800,- Marechaussees doen verder onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Total Page Visits: 626 - Today Page Visits: 2