Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond (update)

Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mondSchiphol, 24 mei – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol is vrijdagavond langere tijd bezig geweest met een bijzondere zaak. Rond 10 uur ’s avond meldde een automobilist dat ie een vrouw met een afgeplakte mond had zien liggen in de bosjes langs de oprit naar de A4.

De automobilist is bij de eerste mogelijkheid om te keren ook weer teruggekeerd om de locatie aan te wijzen. Diverse eenheden van de marechaussee hebben deze locatie onderzocht maar er werd geen vrouw met afgeplakte mond aangetroffen. Wel werd er een man in de bosjes aangetroffen, deze man is aangehouden door de marechaussee en zijn eventuele betrokkenheid of reden wordt later onderzocht.
Ondertussen had de zoekactie rond het water niets opgeleverd en moest het water onderzocht worden. Omdat de melding nog steeds serieus genomen wordt, kwamen diverse hulpverleners ter plaatse om te assisteren. Diverse brandweervoertuigen, waaronder het duikteam uit Nieuw-Vennep, het traumateam uit Amsterdam, diverse ambulances, politie en marechaussee werden opgeroepen. Boven de zoeklocatie draaide een politiehelikopter. Duikers van de brandweer hebben het water volledig afgezocht, maar geen vrouw met afgeplakte mond.

Rond 00.30 uur werd de zoekactie afgeblazen. Wellicht dat de aangehouden man wat meer licht op de zaak brengt.

Update 24 mei 2014 11.00 uur (persbericht marechaussee)

Grote zoekactie naar vrouw op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (brigade Politie en Beveiliging) heeft vannacht op Schiphol met andere hulpdiensten gezocht naar een vrouw.

Marechaussees kregen gisteravond de melding dat een getuige, die op de oprit A4 reed, een vrouw met tape op haar mond had zien liggen in een bossage bij het water aan de Westelijke Randweg. Ter plaatse troffen Marechaussees een man aan, die uit een bossage kwam lopen. De man had geen verklaring wat hij daar deed, waarop hij werd aangehouden.

De Marechaussee heeft hierop samen met, de Bewaking Buitengebied Schiphol van de Politie, duikers van de Brandweer Kennemerland en een helicopter van de Luchtvaartpolitie een grote zoekactie op touw gezet, waarbij geen spoor van een vrouw werd aangetroffen.

Nader onderzoek en de verklaring van de getuige wezen uit dat de man niet meer als verdachte kon worden aangemerkt. Na zijn verhoor is hij in de loop van de nacht door de Hulpofficier van Justitie van de Marechaussee in vrijheid gesteld.

Fotografie: Eric van Lieshout

Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond EvL_zoekactie_spl (2) Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond Schiphol: Zoekactie naar vrouw met afgeplakte mond

Misschien vindt u dit ook interessant?