Zwanenburg: Bestuurder aangehouden voor poging tot doodslag

EHEN_Stock foto's politie _0003Zwanenburg / Amsterdam, 22 mei – Een agent rijdt woensdagavond rond zeven uur in zijn vrije tijd op de Zwanenburgerdijk. Nabij de Kromme Spieringweg onder het viaduct met de A9 ziet hij twee voertuigen staan.

Navraag leert dat één van de twee voertuigen gesignaleerd staat in het systeem van de politie. Tijdens het aanrijden van gealarmeerde collega’s zien de verdachten het voertuig naderen waarop zij vertrekken met hun auto’s met zeer hoge snelheid over de dijk in de richting van Zwanenburg.

Op de dijk wordt er overgestapt in één auto waarbij de gesignaleerde auto wordt achtergelaten. Na eerst een rondje Zwanenburg waarbij geprobeerd wordt de politie af te schudden gaat men vervolgens de A200 op in de richting Amsterdam. Op de A200 rijdt de bestuurder zeer gevaarlijk. Zo remt hij een aantal keer zeer krachtig met snelheden van 180 km per uur. De achteropkomende politiewagen moeten telkens zeer hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Daarnaast wordt geprobeerd om de politie te snijden en van de weg te drukken.

De verdachte rijdt Geuzenveld in waar hij nog steeds gevaarlijk rijgedrag vertoont. Uiteindelijk probeert hij wederom de politieauto van de weg te drukken waarbij hij de auto raakt. Het voertuig van de verdachten komt daardoor uiteindelijk tot stilstand. De bijrijder probeert nog te vluchten maar dit mislukt. De 28-jarige bestuurder uit Zaandijk wordt aangehouden voor poging tot doodslag. De 29-jarige inzittende uit Zandvoort wordt aangehouden omdat hij gesignaleerd staat voor witwassen en de Opiumwet.

Misschien vindt u dit ook interessant?