Nieuw-Vennep: Met 96 km per uur over de IJweg

Snelheidscontrole - Laser (11)Nieuw-Vennep, 3 april – Tijdens een verkeerscontrole op de IJweg (60-kilometerweg) werden dinsdagavond 75 hardrijders bekeurd. Een bestuurder van een Seat bleek binnen een half uur tweemaal veel te hard te rijden: 1x 91 km/uur en 1x 95 km/uur.

De hoogstgemeten snelheid was hier 96 km/uur.

De IJweg is een van die wegen waar de politie regelmatig controleert, omdat er door hardrijders ongevallen met letsel plaatsvinden.

Te hard rijden: meer dan alleen maar een bekeuring.

Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol; als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, zouden er in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers zijn.

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Nieuw-Vennep: Met 96 km per uur over de IJweg”

  1. Moi

    @Marien

    Lees je wel eens een compleet bericht of hou je het bij de titel voordat je helemaal losgaat?

    Volgens mij staat er toch echt ”Nieuw-Vennep”, kilometers verder dan Zwanenburg

  2. Marien

    Als het de IJweg tussen Boeshingeliede en Zwanenburg is, dan vind ik de 60 km daar onnodig. Die weg is tot voor kort 80 km zone geweest en alleen omdat er ergens een bult in het asfalt is verschenen waar dan weer mensen overheen moeten lopen naar een of ander park in aanleg, is de hele weg 60 gemaakt.

    De parkeerplaats daar is aan de andere zijde van de weg aangelegd als het park. Een beetje normaal denkende gemeente zou de parkeerplaats aan de zelfde zijde hebben gehouden, dan was dit hele probleem er niet geweest.

    Echt weer haarlemmermeer ten top, en ja natuuuuuurlijk pikken sommige er meteen de kans om met de lasergun verdekt opgesteld te gaan liggen…

Reacties zijn gesloten.