Haarlemmermeer: Burgemeester Weterings kijkt tevreden terug op NSS-top

NSS (8)Haarlemmermeer, 26 maart – De grootste wereldtop ooit in ons land is goed verlopen voor onze gemeente en de regio Kennemerland aldus burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer: “Ik heb vooral waardering voor het begrip en de houding van onze inwoners en ondernemers en van de forenzen.

Dat geldt ook voor de inzet van vele medewerkers van de politie, de Koninklijke Marechaussee, de veiligheidsregio Kennemerland en onze gemeentelijke organisatie. De communicatie vooraf met als centrale boodschap ‘ga niet met de auto de weg op als dat niet persé moet’, is succesvol gebleken. Ik ben blij dat zo vele wereldleiders via onze nationale luchthaven Schiphol veilig zijn aangekomen én vertrokken.

Met name heb ik ook waardering voor de gezinnen, de bedrijven en de werkers in de afgesloten gebieden rondom de Polderbaan. Voor hen waren de opofferingen het grootst. Vanzelfsprekend krijgen zij een persoonlijke bedankbrief van mij. Dat geldt ook voor de ondernemers op het westelijk deel van den Ruygen Hoek, die hun bedrijf ruim drie dagen moesten sluiten. Uiteindelijk zijn we in staat gebleken om een goede balans te vinden tussen de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en het vermijden van onnodige overlast. Dat stemt tot tevredenheid.”

Stand van zaken

Vanochtend staan er geen vliegtuigen meer op de Polderbaan. De noodverordening is daarom al om 08.00 uur ingetrokken; tien uur eerder dan gepland. Vannacht is hard gewerkt om alle wegafzettingen rondom Schiphol en de rijkswegen weer open te stellen. De komende dagen worden deze allemaal opgeruimd. Mogelijk dat u hier nog beperkt hinder van zal ondervinden.

_DSC3345 Hoofddorp: Landmacht treft voorbereidingen NSS Hoofddorp: Landmacht treft voorbereidingen NSS NSS (14) NSS (8) NSS (13) NSS (19) NSS (21) NSS (24) NSS (27) _DSC3284 _DSC3299 _DSC3305 _DSC3344

 

Misschien vindt u dit ook interessant?