Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 (video update)

Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4Abbenes, 7 maart – Bij een groot ongeval op de A4 zijn vier vrachtwagens betrokken. Rond kwart over negen ging het mis onder het Aquaduct richting Den Haag. Diverse hulpdiensten waaronder het traumateam uit Amsterdam werden opgeroepen op hulp te bieden.

De traumahelikopter is naast de A4 geland. De bestuurder van de op één na de laatste vrachtwagen moest door de brandweer uit de cabine geknipt worden. Dit kon pas nadat de vrachtwagen waar hij op gebotst was, door een bergingsvoertuig naar voren was gesleept. De bestuurder is nadat hij bevrijd is, met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij het ongeval is een aanhanger van de eerste vrachtwagen losgeschoten, de politie onderzoekt of dat dit de oorzaak van het ongeval is, of dat de vrachtwagen losgeschoten was, nadat er een vrachtwagen op botste.

Door het ongeval zijn twee rijstroken richting Den Haag afgesloten.

Update: 07-03-2014 | 16:29 (politie persbericht)

Abbenes – Op vrijdagmorgen omstreeks 09.20 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de A4, ter hoogte van het Aquaduct bij Abbenes. Hierbij raakten drie personen gewond.

Een 61-jarige man uit Tilburg reed in een vrachtwagen met aanhanger over de A4 in de richting Den Haag. De man remde af bij het naderen van het aquaduct, waarvan hij zich afvroeg of de combinatie er onderdoor kon. Een 52-jarige man uit Maasdijk, die in een truck met oplegger achter de Tilburger reed, zag de combinatie voor hem afremmen en remde ook. Achter hem reed (als derde) een 31-jarige Haarlemmer op een vrachtwagen. Hij kon niet meer op tijd afremmen. Een 33-jarige man uit Heerjansdam reed met zijn bestelauto vervolgens achterop het ongeval. Ten slotte kon een vrachtwagen, die daar weer achter reed, nog op tijd uitwijken. Hij raakte in het voorbijgaan nog wel de tweede vrachtwagen.

De bestuurder van de tweede vrachtwagen man uit Maasdijk) liep gebroken ribben op. Hij werd voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. De Haarlemmer kwam door de klap bekneld in zijn auto. Hulpdiensten werden ingeschakeld om de man uit zijn cabine te bevrijden. Hij had zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert momenteel niet meer in levensgevaar.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4

 

4 Thoughts to “Abbenes: Zwaar gewonde bij ongeval met vrachtwagens op A4 (video update)”

 1. Het was inderdaad een foutje van de afdeling communicatie, ik heb het aangepast.

 2. Moi

  @ mezelf

  Correctie : sorry Eric, jouw bericht is juist.
  Het, later toegevoegde, politiebericht is onjuist en daar is waar de fout in staat.

 3. Moi

  @ Marien

  Volgens mij gaat de A4 sowieso niet richting Amstelveen maar Amsterdam…

  Voor de rest heb je helemaal gelijk en het is inderdaad gebeurt in zuidelijke richting, dus richting Den Haag.
  Op dat punt waar men altijd op het allerlaatse moment nog even van rijbaan wisselt over de doorgetrokken streep (en zelfs nog later).

 4. Marien

  “Reed in een vrachtwagen met aanhanger over de A4 in de richting Amstelveen.”
  Wat ik op de fotos vervolgens zie is het oude aquaduct, over de rijbaan richting zuid, dus niet IN de richting Amstelveen, maar VANUIT de richting Amstelveen.
  Ik heb sterk het gevoel dat hier een nieuw en een oud bericht gecombineerd en door elkaar zijn gehaald ?

Comments are closed.