Badhoevedorp: Transportcontrole in de Haarlemmermeer

Integrale verkeerscontrole BadhoevedorpBadhoevedorp, 5 maart – Dinsdag 4 maart heeft de politie een beroepsvervoerscontrole gehouden in de Haarlemmermeer, o.a. in samenwerking met de Belastingdienst, de afdeling Verkeersondersteuning en met meerdere motorrijders van de politie.

Door de motorrijders van de politie werden dinsdag vrachtwagens en overig beroepsvervoer naar een controlelocatie in Badhoevedorp gebracht. Op deze controlelocatie werden in totaal 39 beroepsvervoerders gecontroleerd en werd 14x proces-verbaal uitgeschreven voor verkeersonveilige zaken zoals o.a. fraude met de tachograaf, verlopen rijbewijs, gladde banden, het onveilig vervoeren van lading, hoogte- en breedte-overschrijding, vervoerders zonder vergunning en voor het onverzekerd rijden.

Tijdens deze controle werd ook de ANPR ingezet van de politie en de Belastingdienst. De ANPR is een apparaat dat kentekens scant en deze koppelt met een computersysteem van de politie of Belastingdienst. Ruim 46.000 kentekens werden gescand en 70 voertuigen werden uit het verkeer gehaald. De Belastingdienst inde ongeveer €15.000,– aan achterstallige betalingen/openstaande belastingschulden. Door de Belastingdienst werd op 18 voertuigen beslag gelegd en 7 hiervan werden direct afgevoerd. Vanuit de ANPR-scan kwamen 11 zgn. ‘hits’ voor de politie, omdat de kentekens gelinkt waren aan wanbetalers, drankrijders, gesignaleerden of overige zaken die extra aandacht van de politie nodig hadden en dus extra gecontroleerd moesten worden.

De politie houdt regelmatig dit soort grote transportcontroles, om een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan ieders veiligheid op de weg.

Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp

Misschien vindt u dit ook interessant?