Hoofddorp: Feestelijke aftrap door Nederlandse Politie Steelband (foto update)

Steelband 053Hoofddorp, 28 november – December is de drukste maand van het jaar in het winkelcentrum van Hoofddorp, dit komt onder andere door de inkopen voor de feestdagen. Speciaal voor de maand december is er een verscherpt toezicht door politie, gemeente, winkeliers en beveiligers.

Politie en gemeenten zetten in de maand december extra mensen in, gericht op zakkenrollerij, winkeldiefstallen en andere vormen van criminaliteit. Zakkenrollerij is in de eerste 10 maanden van dit jaar met 27% toegenomen van 239 naar 365 aangiften. Politie zal in december extra surveilleren in zowel uniform als in burger.

Een “mysterie zakkenroller” zal bij het publiek een kaartje in de tas stoppen met hierop een waarschuwing. Omgekeerd zakkenrollen!!

Om hier extra aandacht aan te geven is op vrijdag 29 november de feestelijke aftrap door de Nederlandse Politie Steelband, met maar liefst 18 personen, die tussen 14.00 en 18.00 uur diverse optredens geven op het Polderplein. Bij de optredens wordt het publiek betrokken.

Naast de twee wijkagenten van Hoofddorp Centrum zijn er vrijdag diverse politiemedewerkers aanwezig in winkelcentrum de 4 Meren. Zij delen flyers uit met tips om zakkenrollen tegen te gaan. In de middaguren worden drie workshops georganiseerd om zakkenrollerij te voorkomen:

– om 14:15 uur bij de entree van Albert Heijn XL, Burgemeester van Stamplein 270

– om 15:15 uur bij de entree van Dirk, Burgemeester van Stamplein 48-50

– om 16:15 uur bij HEMA, Polderplein 209

Preventietips

Om het winkelend publiek bewust te laten worden van de risico’s op zakkenrollen worden er flyers uitgedeeld met preventietips. Ook loopt er een zogenaamde ‘’mystery-zakkenroller’’ rond die bij de mensen een kaartje in de tas stopt met een waarschuwing dat bij hen iets gestolen had kunnen worden. Deze man loopt ook op zaterdag 30 november en 14 december rond om het publiek bewust te maken van de gevaren van zakkenrollen.

Gezellig

Vrijdag de 29e is de laatste vrijdag voor de Sinterklaas en er is ook weekmarkt. Verder staat ook publiekstrekker Winterwonderland in het centrum, dus de verwachting is dat het een onvergetelijke, gezellige, swingende, drukke dag wordt. Mogelijk 1 van de drukste vrijdagen van het jaar.

Steelband 034 Steelband 035 Steelband 038 Steelband 039 Steelband 040 Steelband 042 Steelband 045 Steelband 046 Steelband 048 Steelband 051 Steelband 053 Steelband 054

 

Misschien vindt u dit ook interessant?