Hoofddorp: Flinke blikschade bij aanrijding N201

Hoofddorp: Flinke blikschade bij aanrijding N201Hoofddorp, 19 september – Op de Kruisweg (N201) bij de verkeerslichten ter hoogte van Claus is maandagochtend een aanrijding geweest. Een personenwagen remde plotseling flink af voor de flitspaal langs de weg.

Een achterop komende vrachtwagen heeft nog geprobeerd om de personenwagen te ontwijken, maar botste achterop de wagen. Er vielen verder geen gewonden, er was wel veel blikschade. De personenwagen moest worden versleept, de vrachtwagen kon op eigenkracht verder.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Hoofddorp: Flinke blikschade bij aanrijding N201 Hoofddorp: Flinke blikschade bij aanrijding N201

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hoofddorp: Flinke blikschade bij aanrijding N201”

  1. Moi

    @ Anno,

    In dat geval ben ik het helemaal met je eens!
    Je ziet het overal dat mensen die niet eens te hard rijden en vaak zelfs al te langzaam dat men remt voor flitspalen.
    En Koos Spee is inderdaad een gladjanus die niet weet waar hij over praat en doet alsof elke automobilist behandeld en aagesproken dient te worden als een kind.

    maar deze flitspaal heeft in dit geval gedaan waar hij voor bedoeld is, voorkomen dat men door rood rijdt.
    De uitvoering van, waarschijnlijk, beide automobilisten was echter niet helemaal volgens het boekje.

  2. Anno

    @moi,

    Helemaal met je eens hoor !!!
    Ik zeg ook niet dat die paal daar weg zou moeten, maar ik ben die gladde praatjes van Koos Spee die uitspraken doet zonder daarbij te zijn gehinderd door enige kennis van zaken uit de praktijk een beetje zat.

    En uiteraard is het stom om zo in de ankers te moeten, maar dat zie je overal. Voorbeeld is de A9 bij Amstelveen, als je daar op de cruisecontroll 103 rijdt, rij je in het echt 98, en zou je niet hoeven afremmen. Helaas helaas, altijd wel weer een voor je die 110 gaat en bij die palen tot 80 afremt. Volgens SPee gebeurt dat niet, maar je maakt het dagelijks mee.
    En als die mensen nou ook gewoon netjes 100 reden, dan kan dat remmen achterwege blijven maar nee…. remmen en na de palen weer flink gas geven, liefst als een ander dan net met echt 100 aan het inhalen is. kielhalen die eikels….

  3. Els

    Flitspaal zijn werk gedaan?

  4. Moi

    @ Anno,

    En als je die flitspaal daar weghaald geven veel automobilisten nog een beetje ga bij en rijden ze door rood omdat ze anders 2 minuten moeten wachten.
    Ik ben in het algemeen geen voorstander van flitspalen maar deze dient een doel.

    Gewoon vooruit kijken en zodra het verkeerslicht op oranje springt het gas loslaten en eventueel bij remmen dan is er niets aan de hand. Het wordt pas een probleem als mensen niet vooruit kijken en/of te weinig afstand houden.

  5. Anno

    En Koos Spee maar beweren dat niemand voor de flitspalen remt, dat dit verhaaltjes van de anti flitspaal lobby is om de flitspalen in kwaad daglicht te stellen. Misschien meneer Spee even deze fotos laten zien?

Reacties zijn gesloten.