Hoofddorp: Nieuwe oprit A4 open voor verkeer vanaf 16 september

bord hoofddorpHoofddorp,  10 september – Vanaf maandag 16 september 2013 kan het verkeer vanuit Hoofddorp via de nieuwe kruisingen van de N201 en de parallelbaan van de A4, richting Den Haag rijden.

Daarmee is het eerste gedeelte van de nieuwe aansluitingen op de A4 vanuit Hoofddorp opengesteld. De oude oprit richting Den Haag is dan definitief afgesloten voor het verkeer.

Nieuwe oprit

Vanaf maandag 16 september wordt bij Hoofddorp de nieuwe oprit naar de A4 opengesteld. Het verkeer dat op de Kruisweg vanuit Hoofddorp rijdt, slaat vanaf dan even voorbij de Rijnlanderweg, bij de nieuwe busbaan rechtsaf, de nieuwe N201 op. Daarna wordt het verkeer via de nieuwe kruisingen naar de parallelbaan langs de A4 geleid. Ter hoogte van de Bennebroekerweg voegt het verkeer in op de A4. De oude oprit is vanaf 16 september niet meer in gebruik. Met deze openstelling is het eerste gedeelte van het project ‘Aansluitingen A4’ in gebruik genomen. Volgens de huidige planning worden nog voor het eind van 2013 ook de oprit richting Amsterdam en de overige afritten vanaf de A4 opengesteld.

Werkzaamheden

Voorafgaand aan de openstelling vinden in het weekend nog werkzaamheden plaats aan de zuidelijke rijbaan van de Kruisweg. Van vrijdagavond 13 september 18.00 uur tot maandagmorgen 16 september 05.00 uur is Kruisweg (N201) tussen de Rijnlanderweg en de op- en afrit A4 afgesloten voor het verkeer. Het betreft alleen de rijrichting naar de A4. De rijbaan vanaf de A4 richting Hoofddorp is wel in gebruik. De kruisingen bij de Rijnlanderweg en bij de Vuursteen blijven wel beschikbaar voor het verkeer. Voor het verkeer vanuit de diverse richtingen worden omleidingsroutes ingesteld, die met bebording worden aangegeven.

Misschien vindt u dit ook interessant?