Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartij

Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartijRozenburg, 28 augustus – Bij een valpartij op de Kruisweg ter hoogte van de Aalsmeerderweg zijn woensdagmiddag vier wielrenners gewond geraakt. Het viertal reed over de Kruisweg toen de voorste wielrenner onderuit ging door het slechte wegdek, de drie overige renners klapten met z’n alle over de eerste renner heen.

De eerste hulp werd in eerste instantie geregeld door een ploeg wielrenners die achter hun reed, die toevallig eerste hulp artsen waren. De gealarmeerde ambulancemedewerkers hebben het over genomen. Twee wielrenners zien ter plaatste geholpen aan hun verwondingen. De twee andere zijn beide vervoerd naar het ziekenhuis.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartij Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartij Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartij Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartij

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Rozenburg: Vier wielrenners gewond na valpartij”

  1. Dat je als fietser gelanceerd wordt is geen prettige ervaring, ik hoop dan ook dat snor/bromfietsers niet hetzelfde kan/gaat gebeuren.
    Ik wil wel even de jonge dame en heren die ons in eerste instantie van de weg opgeraapt hebben evenals de politie en ambulance-medewerkerkers namens de gehele ploeg hartelijk bedanken.

  2. S@M

    Tegelwerk ziet er op de foto’s anders prima uit. Als het werkelijk is zoals Johan hierboven zegt, dat ze op de weg gereden hebben, dan heb ik geen medelijden met deze mensen.

  3. Johan

    Toevallig fietste ik hier gisteren langs toen het net gebeurd was, kleine nuance is wel op zijn plaats.
    De heren fietsten niet op het fietspad, maar op de weg….
    (wat al niet echt handig is om in de spits op de weg te fietsen als er ook een fietspad is…)
    Het natuurlijk zeer vervelend dat dit is gebeurd en ik hoop dat inmiddels alweer beter gaat met de heren, maar als je als fietser ‘bumper aan bumber’ gaat fietsen, dan is het natuurlijk wachten op ongelukken.
    En volgens mij staat er zelfs ook nog een bord langs de weg (ja één van de vele) met de melding dat het een slecht wegdek is.
    Gelukkig voor de heren hadden ze wel helmen op.
    Zelf ben ik ook een fanatieke wielrenner, maar je moet natuurlijk wel altijd blijven uit kijken en je afstand bewaren.

    Verder wil ik een ieder adviseren om via de website: http://www.fietspaaltjes.nl/haarlemmermeer zijn klachten over slechte fietspaden kenbaar te maken.
    Dat helpt vast en zeker beter dan je klacht uiten op een forum ;)

  4. netje

    verbaasd me niets. ik rij zelf dit stuk 4 x per dag op de snorfiets.
    ik heb moeite met me stuur recht te houden tegels los en scheef.als je hoofd al niet stoot aan verkeersbord.(begin fietspad van af aalsmeer)van het begin kruisweg verkeerslichten zeg maar carpetland tot aan dijk op aalsmeer levens gevaarlijk.
    auto s op fietspad , slechts weg dek , scheurende busjes van PARKING bedrijven.
    nu word ook de pomp nog eens gesloopt nog meer gevaar.
    nee je hebt 2paar ogen nodig daar.

  5. Ted

    Het fietspad is daar bijzonder slecht, snap niet dat dit door de gemeente niet wordt hersteld. Tegels liggen zo ver uit elkaar, dat je met je wiel er tussen komt. Ook de bossages hangen ver over het fietspad in. Gemeente Haarlemmermeer faalt hier sterk!

Reacties zijn gesloten.