Hoofddorp: Aanrijding met ambulance (foto update)

Hoofddorp: Aanrijding met ambulanceHoofddorp, 23 augustus – Een ambulance heeft vrijdagavond omstreeks kwart over zes een aanrijding gehad met een personenwagen. De ambulance reed met optische en geluidssignalen over de busbaan naar een melding op de Lunenburgdreef.

Ter hoogte van de Marga Klompesingel kreeg de ambulance een aanrijding met een personenwagen die de busbaan passeerde. De bestuurder van de personenwagen is in de ambulance gecontroleerd, ook kwam een tweede ambulance assisteren, maar dat bleek niet nodig. Beide ambulancemedewerkers liepen geen letsel op.

Beide voertuigen moesten worden versleept. Door het ongeval konden tijdelijk de lijnbussen geen gebruik maken van de busbaan.

Fotografie: Eric van Lieshout & Jasper Meekel

 

Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulance Hoofddorp: Aanrijding met ambulanceambulance betrokken ij ongeval 007 ambulance betrokken ij ongeval 014 ambulance betrokken ij ongeval 015 ambulance betrokken ij ongeval 018 ambulance betrokken ij ongeval 019 ambulance betrokken ij ongeval 020

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hoofddorp: Aanrijding met ambulance (foto update)”

  1. Moi

    @Dudeson,
    Automobilisten moeten ook niets verwachten maar moeten uitkijken. Verwacht het onverwachte ;-).
    Niet dat ik hier de automobilst de schuld geef trouwens, want dit is inderdaad een onoverzichtelijk stuk. Het is hier gewoon een kwestie van pech, doe je helaas niet veel aan.
    Beide bestuurders hadden misschien beter uit kunnen kijken, maar feit blijft dat je niet elke aanrijding kunt voorkomen.

    Maar het excuus ”ik had het niet veracht” is geen geldig exuus.

  2. Dudeson

    @ Henk, helemaal mee eens. Het zicht op de busbaan is slecht. Laat staan dat mensen daar een ambulance verwachten die voorrang neemt.
    Hoewel onderzoek dat moet uitwijzen vermoed ik dat de ambulance door rood is gereden. Anders was het benoemen van optische signalen geluidssignalen niet relevant geweest.

  3. Henk

    De ambulance moet voorrang krijgen niet nemen……………

  4. Eric

    De kruising is voorzien van verkeerslichten. Dus had de bestuurder groen kunnen hebben en de ambulance door de steeds beter geluidsisolatie in auto’s niet horen aan komen.

  5. acvn

    De autobestuurder mag blij zijn dat het een ambu (n.b. met optische & geluidssignalen) was en niet de bus (169). Haaientanden geven toch duidelijk aan dat de bus/ambu baan voorrang heeft,afremmen dus !! maar ja het is mooi weer, de radio lekker hard of ff bezig met je telefoon, je hoort niets en vergeet af te remmen. Laat het een les zijn. Schrik alom maar hoop dat niemand er blijvend schade van oploopt.

Reacties zijn gesloten.