Nieuw-Vennep: Man gaat agent te lijf (update)

imageNieuw-Vennep, 13 augustus – Dinsdagavond is een man aangehouden nadat hij een motoragent te lijf was gegaan. De politie onderzocht een melding, dat een man op een fiets bij huizen naar binnen aan het kijken was. In de buurt van de Westerdreef trof de motoragent een persoon aan die aan het signalement voldeed.

De agent hield de man staande en verzocht hem zijn legitimatiebewijs te tonen. De man deed dit niet waarop hij agressief werd en de politieagent te lijf ging. Gealarmeerde collega’s kwamen met spoed ter plaatse, de man is in de boeien geslagen en naar het bureau vervoerd.

Fotografie: Daniel van Straeten

Update 14 augustus: Geweld tegen politieman

NIEUW-VENNEP – Dinsdagavond kreeg de politie rond 19.00 uur een melding dat een man op de fiets met opvallende interesse naar woningen keek. Een motoragent ging poolshoogte nemen en hield de fietser, een 27-jarige inwoner uit Nieuw-Vennep, staande aan de Westerdreef voor een praatje. De man weigerde zijn legitimatie te tonen, waarna hem werd verteld dat hij werd aangehouden.

Toen de man aanstalten maakte om weg te fietsen, pakte de agent de arm van de man vast. Hierop kreeg de politieman meerdere klappen in zijn gezicht waarbij letsel is ontstaan. De politieman heeft de Nieuw-Venneper weten te overmeesteren en met behulp van omstanders is de man in bedwang gehouden tot overige politiemensen arriveerden. De man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

 

 

 

image image (1)

Misschien vindt u dit ook interessant?