Schiphol: Marechaussee houdt oplichter aan

Kmar - SchipholSchiphol, 8 augustus – Zaterdagochtend werd op Schiphol een 40-jarige man uit Waalre aangehouden die verdacht wordt van oplichting. De man zou in 2011 bij meerdere autobedrijven enkele auto’s hebben gekocht, maar betaalde kennelijk niet alles.

In de periode april tot en met juni 2011 kocht de man volgens de benadeelden voor enkele tienduizenden euro’s meerdere auto’s bij autobedrijven in Nieuwkuijk, Schijndel en Veghel. De verdachte had zelf een autobedrijf en kocht de auto’s kennelijk in voor de handel. Hij zou vervolgens volgens de benadeelden weliswaar steeds betalingsbewijzen hebben laten zien, maar in de praktijk werd lang niet al het geld betaald.

Enkele auto’s konden nog worden teruggehaald, maar er bleken ook meerdere auto’s te zijn doorverkocht. Eén autobedrijf wist uiteindelijk ook nog een auto en enkele duizenden euro’s bij de verdachte terug te halen, maar bleef alsnog met een flinke rekening zitten. Het autobedrijf van de verdachte bleek al snel niet meer te bestaan.

Gesignaleerd

De verdachte uit Waalre werd sinds de aangiftes in 2011 gezocht en stond gesignaleerd. Zaterdag arriveerde hij na een vakantie op Schiphol en kon hij door de Marechaussee worden aangehouden. De man is ingesloten en de politie doet verder onderzoek.

Misschien vindt u dit ook interessant?