Lisserbroek: Brug steeds vaker defect

Lisserbroek: Brug steeds vaker defectLisserbroek, 6 augustus – De brug over de Ringvaart, van Lisserbroek naar Lisse, gaat steeds vaker kuren vertonen. Zo gaat ie niet dicht, en zo gaat ie niet open. Gisteren (dinsdag) ging de brug niet open , wat voor een drukte op het water zorgde.

De problemen begonnen al in 2012 en zijn duidelijk nog steeds niet opgelost. Enkele weken geleden wilde de brug weer niet dicht, de problemen waren na ongeveer 2 uur opgelost, daarna duurde het nog een lange tijd voordat de verkeerschaos in Lisse en lisserbroek verdwenen was. Deze keer bleef een chaos op de weg uit, omdat de brug nu niet open wilde, na ongeveer 2 uur was het euvel tijdelijk verholpen.

Fotografie: EvL / Jan Baaij

Lisserbroek: Brug steeds vaker defect Lisserbroek: Brug steeds vaker defect Lisserbroek: Brug steeds vaker defect Lisserbroek: Brug steeds vaker defect

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Lisserbroek: Brug steeds vaker defect”

  1. volger

    In Lisserbroek en Hillegom gebeurt dit al lang dat de brug in de spits gestremd is voor recreatie.

  2. Moi

    Eens!
    In de spits vind ik dat wegverkeer voor vaar (recreatie) verkeer gaat. Laat die bruggen tijdens de spits gewoon dicht en laat al die bootjes dan maar even wachten.
    Echter, ik vind wel dat buiten de spits de brug wel af en toe open kan voor recreatie bootjes.

    Trouwens, in Heemstede/Haarlem komen de bootjes vaak met groepen tegelijk. Dan sta je wel ff te wachten maar dan is daarna ook alles erdoor. Doen ze dit met opzet zodat de brug niet zovaak open hoeft of is dit gewoon toeval?

  3. ietwietwaait

    Wel prettig dat nu het (motorrijtuigenbelasting voorheen wegenbelasting) betalende wegverkeer (veelal economisch verkeer ) normaal kon doorrijden. Die bruggen mogen ze van mij allemaal dichtlassen, zodat het recreatie gebeuren op het water de economie een beetje minder schade berokkent.

    (ok, ik geef toe, dit is een discussie uitlokkertje, kan best interessant worden overigens)

Reacties zijn gesloten.