Schiphol: Informatie gestuurd optreden leidt tot aanhouding winkeldief

foto: Kmar

Schiphol, 18 juli – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft zojuist een 19-jarige Ghanees aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt verdacht van diefstal van kleding uit een winkel op de luchthaven.

Nadat de Marechaussee de melding kreeg van een winkelmedewerker dat een man kleding had weggenomen zonder te betalen, werd uitgekeken naar de mogelijke dief. Nadat camerabeelden bekeken waren werd een signalement verspreid. Hierop sloeg een grensbewaker van de Marechaussee aan, die bezig was met een paspoortcontrole van de man die omschreven werd door de portofoon. De man wilde uitreizen, maar werd nader gecontroleerd door grensbewakers.

Toen uiteindelijk medewerkers van de politiedienst van de KMar ter plaatse waren gekomen na uitlezen van de camerabeelden in de meldkamer van de dienst, bleek het signalement te kloppen. De man is hierop aangehouden, de kleding is terug naar de winkel. De Marechaussee verricht politietaken op luchthavens, doet de paspoortcontrole en heeft de beschikking over een eigen meldkamer met cameratoezichtruimte. Zo kan snel worden opgetreden tegen mogelijke criminaliteit en kan door informatie-uitwisseling een incident snel worden opgepakt en afgehandeld.

Misschien vindt u dit ook interessant?