Hoofddorp: Zebra’s op Van Stamplein beter zichtbaar

Hoofddorp: Zebra's op Van Stamplein beter zichtbaarHoofddorp, 2 juli – LED-verlichting maakt de zebrapaden op het Burgemeester Van Stamplein beter zichtbaar. Voetgangers kunnen dan veiliger oversteken. Het werk daarvoor gaat in de eerste week van juli van start en moet half juli gereed zijn.

Als detectiepaaltjes ‘zien’ dat iemand één van de zebra’s wil gebruiken, gaat de led-verlichting knipperen. Dat gebeurt zowel overdag als ’s avonds.

Automobilisten zien dan beter dat ze moeten stoppen voor de mensen die willen oversteken. Bij de middelste (breedste) van de drie oversteekplaatsen op het plein komt een paal met videodetectie. Daar werken de normale detectiepaaltjes niet goed genoeg.

De laatste werkzaamheden voor het middelste zebrapad staan gepland in de week van 15 juli. Daarna is het systeem gereed.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Zebra's op Van Stamplein beter zichtbaar Hoofddorp: Zebra's op Van Stamplein beter zichtbaar Hoofddorp: Zebra's op Van Stamplein beter zichtbaar Hoofddorp: Zebra's op Van Stamplein beter zichtbaar Hoofddorp: Zebra's op Van Stamplein beter zichtbaar

 

Misschien vindt u dit ook interessant?