Hoofddorp, Velsen-Zuid: Aanhoudingen na winkeldiefstal en verduistering auto

WinkeldiefHoofddorp, Velsen Zuid, 28 juni – De politie hield vrijdagavond in het centrum van Hoofddorp een 24-jarige Oost-Europeaan aan op verdenking van diefstal van negen mobiele telefoons bij een telefoniezaak in datzelfde centrum.

De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Dezelfde 24-jarige man werd later die avond omstreeks 21.15 uur gezien op de Buitenhuizerweg toen er vanuit de auto waarin hij zat contact werd gemaakt met een bestuurder van een andere auto. Bij controle van het kenteken van het voertuig waarin de 24-jarige zat, bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan.

De andere twee inzittenden van dit voertuig en de vijf inzittenden van de auto waarmee contact werd gemaakt werden aangehouden op verdenking van verduistering. In de gestolen auto werden spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook troffen de agenten geprepareerde tassen aan. Deze goederen zijn in beslag genomen voor onderzoek. Alle verdachten, vijf mannen en drie vrouwen in de leeftijd tussen de 21 en 37 jaar, werden ingesloten voor verhoor. Vijf van hen zijn zaterdag in vrijheid gesteld. Drie verdachten, mannen van 21,24 en 25 jaar, zitten nog vast. De politie doet nader onderzoek.