Hoofddorp: Burgemeester en politie zetten zes jongeren in het zonnetje

Overval op snackbar: twee aanhoudingenHoofddorp, 21 juni – Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer en politieteamchef Ronald van de Linde hebben vandaag zes Venneper jongeren in het zonnetje gezet (één was afwezig vanwege een tentamen).

Twee van hen waren getuige van de overval van de snackbar op 29 mei in Nieuw-Vennep en zijn gelijk achter de vluchtende verdachten aangerend. Beiden hebben van de politie de ‘pluim’ uitgereikt gekregen. Samen met de vier andere jongeren hebben zij daarna de omgeving van de Laan van Norm afgezet totdat de politie arriveerde om een einde te maken aan een gijzeling door de twee verdachten.

Alle zes de jongeren hebben daarvoor een bioscoopbon en het boek ‘Glijvlucht’ van Anne-Gine Goemans, dat over Haarlemmermeer gaat, gekregen in de collegekamer van het raadhuis in Hoofddorp.

Dit alles onder het genot van gebak en een drankje. Burgemeester Weterings is trots op deze jongeren: “Het is van groot belang dat politie en gemeentelijke handhavers geholpen worden door inwoners van onze gemeente. Deze jongeren hebben precies het goede gedaan: achtervolgen en op afstand blijven tot de politie er was. Het is altijd belangrijk jezelf niet in gevaar te brengen als er iets in de omgeving gebeurt, of als reactie op een oproep van Burgernet.

Zoals in februari van dit jaar toen twee burgers van Badhoevedorp reageerden op een oproep van Burgernet uit te kijken naar een overvaller. Ze leidden de politie via de telefoon uiteindelijk naar de verdachte, die daarna kon worden aangehouden. Kortom: de pluimen, de bioscoopbonnen en de boeken zijn volkomen verdiend.

” Ronald van de Linde van de politie vult aan: “Wij kunnen altijd hulp gebruiken van alerte burgers bij de bestrijding van criminaliteit. Hetzij via 112 bij spoed, hetzij via 0900-8844 als er minder haast bij is.” Eén van de jongeren reageerde met: “Ik werk zelf voor mijn geld en wil niet accepteren dat een ander niet eerlijk aan zijn geld komt. Verder wat het instinct en ook een beetje actie. “

 

Total Page Visits: 358 - Today Page Visits: 1