Nieuw-Vennep: Overval Nieuw-Vennep naar OM Amsterdam

Nieuw-Vennep: Overvaller neergeschoten in woning GetsewoudNieuw-Vennep, 4 juni – De twee 17-jarigen uit Amsterdam die worden verdacht van een overval op een snackbar en gijzeling van een man in Nieuw-Vennep zitten tenminste 14 dagen langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank maandag 3 juni besloten.

De zaak tegen de twee minderjarige Amsterdamse verdachten is door het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland overgedragen aan het OM in Amsterdam. Bij jeugdzaken is namelijk het woonplaatsbeginsel leidend. Dit betekent dat jongeren zoveel mogelijk in hun woonplaats, of arrondissement waaronder hun woonplaats valt, worden vervolgd.

De eenheid Noord-Holland van de Nationale Politie blijft het opsporingsonderzoek verrichten, nu onder leiding van twee Amsterdamse officieren van justitie. Het onderzoek door de rijksrecherche, omdat er door de politie op één van de verdachten is geschoten, valt onder verantwoordelijkheid van een officier van justitie van OM Noord-Holland. De woordvoering over het onderzoek van de rijksrecherche blijft bij het OM Noord-Holland.

Eén van de 17-jarige verdachten ligt nog in het ziekenhuis. Beide verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen met hun ouders en advocaat contact hebben. Het OM zal door de beperkingen terughoudend zijn met het geven van informatie en kan op dit moment niet meer zeggen over de voortgang van het onderzoek.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Nieuw-Vennep: Overval Nieuw-Vennep naar OM Amsterdam”

  1. DP

    Hun familie geen uitkering meer geven en de 2 jongens terugsturen naar marokko en daar hun straf laten uitzitten is beste.

Reacties zijn gesloten.