Hoofddorp: Cash trapping bij geldautomaat op de Hoofdweg

cash_trappingHoofddorp, 31 maart – Bij een geldautomaat op de Hoofdweg zijn pinners het slachtoffer geworden van het zogenaamde cash trapping. Bij cash trapping is de gleuf van de geldautomaat door de criminelen gemanipuleerd met een afdekplaatje.

Daarmee wordt het gepinde geld tegengehouden. U denkt waarschijnlijk dat de automaat defect is. De geldautomaat doorloopt de hele (gelduitgifte)procedure. Op het scherm ziet u dus ‘neem pas uit’ of ‘geld uitnemen’, maar het geld komt niet uit de automaat. Als de bank open is, loopt u misschien naar binnen om het bankpersoneel te waarschuwen. Of als de bank niet open is, loopt u waarschijnlijk weg. Zodra u de bank binnenloopt of uit het zicht bent, gaan de cash trappers er met uw geld vandoor.

Krijgt u geen geld na het pinnen? Verlaat dan de geldautomaat niet. Neem altijd contact op met het meldnummer van de betreffende bank. Dat nummer staat op de geldautomaat. Blijf bij de automaat staan, terwijl u belt. Vindt u de situatie verdacht? Bel dan de politie via 0900-8844.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?