Hoofddorp: Ook al is bussluis kapot, regels blijven gelden

Woensdag VKO 016
Archieffoto

Hoofddorp, 11 maart – De reparatie van de zogenaamde blocker van de bussluis van de Waddenweg in Floriande moet enkele weken op zich laten wachten. Het benodigde materieel is niet direct beschikbaar. De reparatie zelf zal naar verwachting een paar dagen in beslag nemen, gedurende welke de bussluis voor het verkeer wordt afgesloten.

Regels blijven gelden

De gemeente en de politie benadrukken met klem dat de regels voor de bussluis, ook al is deze defect, gewoon blijven gelden. Dat wil zeggen dat het verkeer tijdens de spits – van 07.00 tot 09.00 en van 17.00 tot 19.00 uur – er niet door mag. De politie en de gemeentelijke medewerkers van Handhaving en Toezicht zullen hierop toezien.

Schade groot

De bussluis is sinds vorige week dinsdagmiddag defect. Toen probeerde een automobilist in het kielzog van een bus, daarbij het rode verkeerslicht negerend, erdoorheen te glippen. De schade als gevolg van deze actie is groot. De bevestigingspunten van de fundering met het frame zijn gebroken waardoor deze geheel moet worden vervangen. De schade zal op de veroorzaker worden verhaald.

Misschien vindt u dit ook interessant?