Hoofddorp: VVN-campagneteam in actie op Polderplein

Hoofddorp: VVN-campagneteam in actie op Polderplein

Hoofddorp, 1 maart – Vandaag is een campagneteam van Veilig Verkeer Nederland actief op het Polderplein in Hoofddorp met een ‘Bob-quiz’ en een parcours met alcoholbril. Het campagneteam gaat op het plein zogenaamde ‘Bob-quizzen’ afnemen bij passanten, die voor hun deelname als beloning een zakje ‘Bob-snoepjes’ ontvangen.

Daarnaast kan er een uitgezet parcours worden gelopen met een ‘alcoholbril’ op. Deze bril geeft het beeld dat iemand zwaar dronken is. Zodoende wordt nuchter het effect van alcohol op lopen, eigenlijk zwalken, ervaren.

De actie is een initiatief van VVN, de Stadsregio Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer en past ook binnen het thema Verkeersveiligheid uit het Deltaplan Bereikbaarheid. Daarin wordt gesproken over educatie als basis voor verantwoord gedrag in het verkeer.

Fotografie: Eric van Lieshout
Hoofddorp: VVN-campagneteam in actie op PolderpleinHoofddorp: VVN-campagneteam in actie op Polderplein Hoofddorp: VVN-campagneteam in actie op Polderplein Hoofddorp: VVN-campagneteam in actie op Polderplein Hoofddorp: VVN-campagneteam in actie op Polderplein

 

Misschien vindt u dit ook interessant?