Hoofddorp: Plofkraak op geldautomaat (update)

Archieffoto van de geldautomaat
Archieffoto van de geldautomaat

Hoofddorp, 9 februari – Zaterdagochtend omstreeks 04.45 uur werd een geldautomaat aan de Nieuweweg / Polderplein gekraakt door nog onbekende daders. De politie was snel ter plaatse en trof bij de geldautomaat een auto aan met nog draaiende motor die vermoedelijk gebruikt is om de deur van het pand open te breken. Omdat onduidelijk was of de daders nog in het pand aanwezig waren, trokken agenten uit voorzorg hun vuurwapen.

De daders werden niet meer aangetroffen. De geldautomaat was van binnenuit gekraakt, hierbij was gebruik gemaakt van gas. De daders hebben buit gemaakt.

Vermoedelijk waren er meerdere daders en zijn ze er op scooters vandoor gegaan. De politie heeft nog gezocht in de omgeving en heeft ook gebruik gemaakt van een helikopter, deze cirkelde langere tijd boven het centrum van Hoofddorp.

De politie roept uw hulp in bij het oplossen van deze plofkraak. Heeft u in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts gezien? Of in de dagen voorafgaand aan deze kraak? Dan wordt u vriendelijk verzocht te bellen met de politie in Hoofddorp op 0900-8844. Ook kunt u anoniem uw informatie aan de politie kwijt op 0800-7000.

Klik hier voor de Ter Plaatse pagina

Pinautomaat 001 Pinautomaat 002Geldautomaat op het Polderplein in Hoofddorp doelwit van plofkraak Geldautomaat op het Polderplein in Hoofddorp doelwit van plofkraak Geldautomaat op het Polderplein in Hoofddorp doelwit van plofkraak Geldautomaat op het Polderplein in Hoofddorp doelwit van plofkraak

 

Misschien vindt u dit ook interessant?