Hoofddorp: Nepcollectante aangehouden

Politie - onderzoekHoofddorp, 5 februari – De politie heeft maandagavond een nepcollectante aangehouden in Hoofddorp. Inwoners van Hoofddorp vertrouwden het niet toen maandag een vrouw met een collectebus van de Brandwondenstichting langs de deuren kwam.

Een van de inwoners had namelijk navraag gedaan bij de Brandwondenstichting en wist te melden dat er pas in oktober weer gecollecteerd zou worden door deze stichting. De politie is de nepcollectante gaan zoeken en zag haar lopen in de Jacob Obrechtlaan. Toen de vrouw de politie zag, probeerde zij te ontkomen. Tevergeefs; de politie heeft de vrouw, een 34-jarige Hoofddorpse aangehouden terzake oplichting. Zij is voor nader onderzoek ingesloten.

De politie heeft maandagavond een buurtonderzoek ingesteld, omdat het vermoeden bestaat dat de vrouw al langere tijd in Hoofddorp e.o. collecteert met deze collectebus van de Brandwondenstichting. 

Daarom wil de politie graag in concact komen met mensen die de afgelopen tijd mogelijk deze nepcollectante aan de deur hebben gehad: zij worden vriendelijk verzocht te bellen met de politie in Hoofddorp: via 0900-8844.

Misschien vindt u dit ook interessant?