Schiphol: Ernstige aanrijding in de schipholtunnel

_MG_0515Schiphol, 29 januari – Bij een ongeval, dinsdagavond rond half twaalf is een man ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde in de Schipholtunnel richting Amsterdam. De auto van een 47-jarige Amsterdammer hield er plotseling mee op en kwam tot stilstand in de tunnel. Een 51-jarige man uit Delft kon de stilstaande auto niet ontwijken waarna een aanrijding ontstond. 

De Amsterdammer is overgebracht naar een ziekenhuis ter controle. Beide voertuigen raakte beschadigd en zijn afgesleept.

Twee andere automobilisten schrokken zo van het ongeval, wat er voor hun gebeurde en trapte hard op de rem met als gevolg een kop-staart botsing met blikschade. De man in de Audi had een pijnlijke hand en is door het ambulance personeel nagekeken.

Het verkeer werd door rijkswaterstaat omgeleid via de A5 richting Haarlem om daar de A9 te pakken richting Amsterdam, Schiphol was verder gewoon bereikbaar. Het overige verkeer heeft tenminste 2 uur vast gestaan door een lekkende gastank, die eerst door de brandweer moest worden veiliggesteld. De opruimingswerkzaamheden hebben nog een uur in beslag genomen. Het verkeer kon toen al wel rustig door rijden.

Foto’s en video : Daniel van Straeten

_MG_0492 _MG_0502 _MG_0503 _MG_0533 _MG_0537 _MG_0539

 

Misschien vindt u dit ook interessant?