Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto (update)

Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met autoHoofddorp, 29 januari- Op de Van Heuven Goedhartlaan ter hoogte van de Asserweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen en een snorscooter. Hierbij raakte de 18-jarige scooterrijder uit Hoofddorp ernstig gewond. Twee ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen voor het ongeval. Na de eerste medische verzorging van het ambulancepersoneel is het slachtoffer voor verdere medische zorg naar het ziekenhuis overgebracht.

De traumahelikopter is door het ambulance personeel geannuleerd. Volgens de bestuurder van de personenwagen is de scooter door het rode licht gereden. De verkeersongevallen analyse (voa) van de politie zal het ongeval onderzoeken om de exacte toedracht te achterhalen.

Door het ongeval stond op de van Heuven Goedhartlaan een file tot de Hoofdweg.

Update 6 februari 2013

Fotografie: Eric van Lieshout, Jasper Meekel & Rob Franken

Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto vHGln vko 007 Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto

ernstig verkeersongeval scooter vs auto 013 ernstig verkeersongeval scooter vs auto 014 ernstig verkeersongeval scooter vs auto 025 ernstig verkeersongeval scooter vs auto 027 ernstig verkeersongeval scooter vs auto 030

 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

10 gedachten over “Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na aanrijding met auto (update)”

  1. -

    Mooi alle negativiteit over scooterrijders.
    Auto bestuurders zijn ook vaak genoeg asociaal!!

  2. Wendy

    Blaim it on..de scooter ..in dit geval zijn er drie bij betrokken
    1 een fietser die door rood rijdt waardoor de scooter bestuurder
    mogelijk in de veronderstelling is dat hij mag rijden
    2 Scooter bestuurder die niet goed heeft opgelet
    3 Autobestuurder welke geen 50 km pu heeft gereden gezien de
    positie waar de scooter ligt het slachtoffer nog de weg over
    gekaats is naar de andere weghelft tegen een andere auto aan..

  3. Rene

    als laaste wil ik nog wat zeggen ondangs zijn ellende wat hij nu mee maakt toch een bekeuring krijgt voor door rood licht rijden en roekeloos rijgedrach en een paar maanden rijontzegging zo is mijn mening

  4. Rene

    hallo simon
    ja ik heb mij gemeld dat ik getuigen ben geweest van het ongeval
    de politie heeft alles opgenomen

  5. @Rene ik geef je in dit geval volkomen gelijk, het is zijn eigen verdomde schuld en moge hij er wat van leren.

  6. Ietwietwaait

    Het is sneu dat dit weer gebeurde, maar ook niet verbazingwekkend.
    De goedhartlaan is niet bestemd voor scooters, die moeten daar de rijwielpaden benutten dat zie je heel helder aan de bordjes met een fiets + scooter bij die paden.

    De zijstraten, zoals ook hier de altenburg/asserweg, zijn op een 50 meter vóór deze kruising voorzien van stroken waar scooters de rijbaan kunnen verlaten en voor de kruising dus het rijwielpad al op kunnen. Op die paden zijn de borden zo geplaatst dat een rijrichting ontstaat die rechts van de weg ligt, niet links.

    Het gaat vervolgens op alle manieren fout. Scooters blijven op de rijbanen, staan de automobilisten ergerlijk in de weg voor het verkeerslicht waar ze niet horen te staan, liefst midden op de rijbaan. Pakken ze dan het rijwielpad zoals het hoort, dan liefst niet via de daartoe bedoelde doorsteken maar gebruik makend van het verlaagde voergangersoversteek gedeelte. EN daarna vervolgen zij het liefst op de LINKERzijde van de weg de rijwielpaden, dus tegen de richting in.

    Het zelfde gebeurt ook heel sterk op de iets verderop gelegen rotonde altenburg/breeburgsingel. Daar kom je als automobilist echt alle ogen te kort, want je moet letten op fietsverkeer van rechgts achter je, maar tegelijk komen ze van de andere kant af tegen de richting in die fietspaden af en dus van linksvoor. Op zich kun je dat nog tevoren aan zien komen maar als ze uit een zijstraat komen en een 100 graden bocht tegen de richting in maken terwijl jij net die zijstraat inwilt en rechtsachter je kijkt of er daar niemand fietst, dan hoor je vervolgens ineens heel veel scheldwoorden links van je en blijkt daar ineens een fietser te zijn die tegen de richting in het rijwielpad volgt (ja, net 2 meter ervoor erop gekomen) en boos is dat je hem/haar geen voorrang hebt gegeven.

    Nog erger is dan de situatie op de breeburgsingel, waar fietsers in de richting van de rotonde net na de zijstraat Clingenburg schuin de rijbanen oversteken om tegen de richting in op het fietspad voor hen gezien links van de rijbanen op te komen. ALs je daar als automobilist netjes vanaf de rotonde de breeburgsingel opgaat, de weg 100 meter volt wordt je ineens geconfronteerd met een fietser die als tegenligger ineens voor je auto langs naar rechts oversteekt, geen enkele rekening houdend met dat jij rechtdoorgaand verkeer bent en hij afslaand verkeer. GEvolg: opgestoken middelvingers en boze scheldwoorden naar jou als automobilist want hoe durf je meneer fietser te hinderen in zijn onzinnige gevaarlijke en onbenullige oversteekactie om tegen de richting in de fietspaden te kunnen betreden…

    Het zit me al lang hoog, ik maak me zorgen om deze situatie, en zou een stukje opvoeding door de daaryoe bestemde instantie, oom agent, door middel van waarschuwingen en uiteindelijk boetes niet verkeerd vinden. Maar ook hier geldt “waar is oom agent als je ze nodig hebt”? Antwoord: vermoedelijk op de buik achter de vangrail langs de N201 met een lasergun aan het spelen.

  7. Nico

    Het is nog een wonder dat daar zo weinig ongelukken gebeuren, er rijden daar zoveel door het rood van auto’s, fietsers, brommers, voetgangers echt alles. De politie moet daar eens gaan staan dan lopen ze binnen

  8. Simon

    Hoi Rene,

    Ik weet het niet of je als getuige hebt gemeld maar het is voor een automobilist belangrijk als er getuigen zijn. Vaak wordt de schuld bij de auto neergelegd want de (brom) fietsers zijn maar een zwakke partij. En ik merk in de auto ook vaak dat het ontwijken van (brom) fietsers niet makkelijk is door alle verkeersovertredingen die ze maken.

    Groeten

    Simon

  9. Rene

    Ik heb alles met mijn eigen ogen zien gebeuren, ik stond voor het stoplicht te wachten en zie eerst een fietser door rood licht gaan en met een rotvaart, die scooter reed via een fietsoversteekplaats en ook nog de verkeerde kant, de auto toerde en nog remde vol maar had geen schijn van kans om hem te niet raken, ik zie hem nog samen met zijn scooter twee meter hoog de lucht in vliegen en terug via een andere auto terugklappen op het wegdek waar hij vandaan kwam, de bestuurder van de auto heeft totaal geen schuld aan dit ongeval omdat de scooter met blauw kenteken en zonder helm (oja, hij had wel een petje op) zeker denkt dat hij alles kan en mag doen en maling heeft aan anderen, misschien is dit een zeer goede les voor hem en anderen, het is belachelijk en onverantwoordelijk, als je je zo gedraagt in het verkeer, je denkt niet aan anderen, die je door je stomme gedrag in gevaar brengt en ik hoop voor die jongen dat hij dit zware ongeluk overleeft, draag in het vervolg een hem en houd je aan de regels en rijd niet door rood licht, en doe vooral normaal.

  10. jip pijnaker

    nou lekker dan neef

Reacties zijn gesloten.