Schiphol: Aangehouden Brit moet nog levenslange gevangenisstraf uitzitten

Foto KMarSchiphol – Een samenwerkingsverband van Koninklijke Marechaussee en Douane op de luchthaven Schiphol heeft woensdag een 45-jarige Brit aangehouden die nog een levenslange gevangenisstraf moet uitzitten in Groot-Brittannië.

Het team kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van de aanhouding van een 48-jarige vrouw uit Lelystad. Het vermoeden bestaat dat zij bolletjes met daarin cocaïne heeft geslikt. Na haar aanhouding is een observatie gestart naar mogelijke afhalers. Hierbij kwamen de 45-jarige Brit in beeld. De verdachte is hierop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel.

Bij de aanhouding toonde de verdachte een kopie van een Brits paspoort. Om zijn identiteit te achterhalen heeft de marechaussee informatie opgevraagd in Groot-Brittannië. Hier bleek de man nationaal gesignaleerd, omdat hij nog een levenslange gevangenisstraf moet uitzitten voor druggerelateerde feiten, vuurwapenbezit en handel in gestolen goederen.

Groot-Brittannië heeft inmiddels een rechtshulpverzoek bij Nederland gedaan om de Brit over te leveren. Het samenwerkingsverband van marechaussee en douane zet het onderzoek naar de aangehouden verdachte voort.

Total Page Visits: 615 - Today Page Visits: 1