Hoofddorp: Onderzoek Marechaussee inzake wet wapen en munitie op de Fanny Blankers-Koenlaan (video-update)

Uitgebreid onderzoek in woning Fanny Blankers-Koenlaan HoofddorpHoofddorp, 24 januari – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond een 64-jarige man uit Haarlemmermeer aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie. Bij aankomst in Nederland werd de verdachte door de Douane gecontroleerd, waarbij onder andere antieke vuurwapens werden aangetroffen.

De marechaussee werd verzocht ter plaatse te komen om de wapens te onderzoeken. Bij dit onderzoek werden onder andere onderdelen van vuurwapens en munitie aangetroffen die strafbaar zijn gesteld in de Wet wapens en munitie. Omdat de verdachte geen verlof (vergunning) had voor alle goederen werd de verdachte aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie.

Hierop heeft er een onderzoek in de woning van de verdachte plaatsgevonden, waarbij naast twee vuurwapens onder andere slagpijpjes en –hoedjes werden aangetroffen. In de woning waren een 45e-jarige en 19e-jarige vrouw aanwezig, die op last van de Officier van Justitie zijn aangehouden. De man is in verzekering gesteld de vrouwen worden gehoord. Alle strafbare goederen zijn in beslag genomen.

Rechercheurs van de marechaussee (Team Vervolgonderzoeken) hebben de zaak in onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Fotografie: Rowin van Diest

Misschien vindt u dit ook interessant?