Hoofddorp: Fietser aangereden op de Nieuwe Molenaarslaan

Hoofddorp: Fietser aangeredenHoofddorp, 11 januari – Op de Nieuwe Molenaarslaan is vrijdagochtend een fietser aangereden. Het ongeval gebeurde zo omstreeks half negen toen de fietser de Nieuwe Molenaarslaan wilde oversteken en over het hoofd gezien werd door een automobilist.

De fietser is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee voor verdere zorg. De fietser die in de nabijheid woonde ging al mank lopend naar huis.

Door de afhandeling van het ongeval stond er een lange rij op de Nieuwe Molenaarslaan, een ongeduldig taxibusje probeerde te draaien via de middenberm, hierop kwam deze muurvast te zitten in het gras.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hoofddorp: Fietser aangereden op de Nieuwe Molenaarslaan”

  1. Dude

    Niels ik snap niet helemaal waarom je je frustratie over de Molenaarslaan op mij afreageert. Wat mij betreft mag de 30 km/h zone opgetrokken worden tot de Bennebroekerweg. Ik zei ook niet dat ik willens en wetens 50 probeer te rijden op die weg. Ik probeer net als de meeste mensen door te rijden (50 km/h) maar natuurlijk als je een fietser of voetganger aanstalte ziet maken over te steken ga je van je gas.
    Over het gebrek aan handhaving ben ik het met je eens. Ik loop ook geregeld met mijn kinderen naar school en dan gaat het wonder boven wonder redelijk goed ondanks dat de fietsers/scholieren er geen zak van begrijpen. En die gaan het ook niet begrijpen als overal voorrang voor ze gecreeerd wordt. Maar meestal gaat het goed omdat de meeste mensen de verkeerssituatie’s inmiddels wel kennen. Als je buiten de schooltijd kijkt hoe er gereden wordt is het een heel ander verhaal.

    Nog 1 tip van iemand die zijn rijbewijs bij een pakje boter heeft gekregen. Leer je kinderen geen voorrang te nemen op een zebra maar ze te laten wachten tot ze het krijgen.

  2. Niels

    Het wordt tijd dat de politie eens gaat optreden tegen de bestuurders die (veel te hard) doorrijden bij een zebrapad zoals de Molenaerslaan. Dagelijks steek ik daar met mijn kinderen de weg over en niet iedereen stopt daar voor voetgangers/fietsers.
    Een maand geleden is mijn zoontje op een haar na bijna van het zebrapad afgereden door een bestuurder (met kindje op de achterbank) met een nog grotendeels beslagen voorruit.
    Als je dat hebt meegemaakt piep je wel even anders.
    Als ik dan lees dat Dude schrijft dat 50 km al te hard om te remmen voor een zebrapad dan vraag ik me af hoe die persoon aan zijn rijbewijs is gekomen en ook kinderen heeft die deze weg over moeten steken?

  3. Dude

    Zelf vind ik al die gecreëerde voorrangssituaties voor fietsers doorgeslagen in floriande. Voor voetgangers ok, maar van een fietser mag je verwachten dat hij/zij zijn plek op weg kent.

    De situatie op de Nieuwe Molenlaarslaan is nog eens extra ingewikkeld;
    1. Door de lichten op de brug, die een fietser in het niets doen verdwijnen als het schemert of donker is, geen zijwaartse reflectie en hopla ze rijden zo de brug af voor je bumper. 50 km/h is dan is eigenlijk al te snel om daar nog op te reageren.
    2. De wegen die uitkomen op de Nieuwe Molenlaarslaan zijn feitelijk allemaal uitritten (doorlopend trottoir) en verkeer van rechts moet hier voorrang verlenen echter voor de fietsers is hier een uitzondering gecreëerd via een verlegging van het “fietspad” met haaientanden.

    Ik zou zeggen weg met die zgn. “voorrangsfietspaden”, fietsers afstappen en bij de zebra oversteken.

  4. God

    Wat een onzin Nico. Als automobilist hoor je immers links EN rechts te kijken zeker op en/of inde buurt van een kruising/ voetgangers oversteekplaats

  5. Nico

    Stak hij of zij wel aan de goede kant over want het gebeurd daar heel vaak dat ze dat niet doen er staan namelijk borden voor de automobilisten van welke kant de fietsers komen

Reacties zijn gesloten.