Schiphol: Marechaussee pakt snorder op na dollemansrit van Schiphol tot in Amsterdam

Kmar - dienstwagen 1Schiphol, 31 december – Medewerkers van de Marechaussee ( Schiphol) hebben vanavond een 53-jarige man uit Almere opgepakt voor onder meer poging tot zware mishandeling, overtreding van de wet personenvervoer en het veroorzaken van gevaar op de weg.
De man werd vanavond voor de tweede keer op Schiphol waargenomen met passagiers in de auto, terwijl hij niet bevoegd is die te vervoeren.
Toen marechaussees de snorder hiervoor wilden aanhouden reed de man met hoge snelheid weg, reed daarbij bijna een marechaussee aan en koos met in zijn auto zijn zojuist opgepikte passagiers het hazenpad.

Na een wilde achtervolging waarbij hoge snelheden werden bereikt en door de Almeerder meerdere rode verkeerslichten werden genegeerd kon de man uiteindelijk in Amsterdam worden aangehouden. De verdachte is hierna overgebracht naar het bureau van de Marechaussee op Schiphol. De vier passagiers, een gezin met twee kinderen is met de schrik vrij gekomen.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek door de brigade Politie en Beveiliging van de KMar op de luchthaven.