Hoofddorp: Sinterklaas intocht 2012 (video update)

Hoofddorp, 18 november – Een Wonderbaarlijke Sinterklaas optocht. Een Primeur voor Nederland, in WinterWinkelstad Hoofddorp. De makers van de (SBS6) Kerstparade zijn met SiSint een unieke samenwerking aangegaan.

De aanvang was om 13.00 uur op de Kruisweg,  de stoet vertrok vanaf het Raadhuisplein richting het Sinterklaas (polder) Huis. Draaide vervolgens de Hoofdweg op richt het Burg van Stamplein waar de Burgemeester de Sint opwachtte. Na de ontvangst ging de optocht stapvoets richting de Marktlaan en eindigde weer op de Kruisweg.

Zelfs de Stoomboot voer dit jaar Hoofddorp binnen in een optocht van  een paar prachtige praalwagens, tientallen Pieten, natuurlijk Sinterklaas op de troonwagen, Pietenblaasband De Gepeperde Noten, het paard, de grootste rijdende Brievenbus.

  • Fotografie: Eric van Lieshout
  • Video: kjh4mobile

 

 

Total Page Visits: 1366 - Today Page Visits: 3