Rozenburg: Laserguncontrole N201: 3 automobilisten en 1 motorrijder raken rijbewijs kwijt

ROZENBURG, 20 oktober – De verkeerspolitie heeft op zaterdagmiddag en aan het begin van de avond een laserguncontrole gehouden, om extreme hardrijders op deze ongevalsweg uit het verkeer te halen.

Hierbij werden tussen 14:30 en 18:30 uur vele honderden weggebruikers gecontroleerd op onveilig rijgedrag. Het verkeer dat vanuit Hoofddorp in de richting van Aalsmeer ging, werd ter hoogte van Rozenburg op snelheid gemeten met een lasergun van de politie. Hierbij werden in totaal 30 weggebruikers aan de kant gezet, die extreem hoge snelheden reden: de echte hardrijders dus. Deze hardrijders kregen hun proces-verbaal direct mee. Drie automobilisten die 137, 143 en 146 km/uur hadden gereden op de N201, raakten direct hun rijbewijs kwijt. Op de N201 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.

Rond 21:25 uur trok een motorrijder direct de aandacht van de verkeerpolitie, vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. De motorrijder, een 23-jarige man uit Aalsmeer, maakte o.a. een wheely over een afstand van ongeveer 75 meter, bij een snelheid van bijna 100 km/uur reed. Dit ging ongecontroleerd en de man bleek zijn eigen motor niet onder controle te hebben. Door zijn gevaarlijke en ongecontroleerde rijgedrag, te hoge snelheid en het feit dat hij gevaar en hinder had veroorzaakt voor het overig verkeer werd hij door een motorrijder van politie direct aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd in verband met overtreding van art. 5 van de Wegenverkeerswet (Art. 5: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd).

Total Page Visits: 935 - Today Page Visits: 2

2 Thoughts to “Rozenburg: Laserguncontrole N201: 3 automobilisten en 1 motorrijder raken rijbewijs kwijt”

  1. Dude

    Ach man ga lekker fietsen. Met jouw mentaliteit zie ik jou straks hopelijk ook niet meer op de weg in een auto.

  2. pietje puk

    Vind je het gek dat veel mensen het gaspedaal even extra intrappen in de polder. Alle belangrijke wegen zijn opengebroken en het duurt een eeuwigheid voordat je uit de polder bent. En dan ook nog bonnen achrijven, schandalig!

Comments are closed.