Hoofddorp: Kruispunt Hoofdweg / Burg v Stamplein afgesloten

Hoofddorp, 20 oktober – Het kruispunt Burgemeester van Stamplein met de Hoofdweg gaat vanaf vanavond 18.00 uur tot dinsdagochtend dicht wegens werkzaamheden.

Het kruispunt wordt weer bijna in zijn oude staat hersteld, de busbaan die bedacht was in het VCP (verkeers circulatie plan) wordt weer opgeheven. Winkeliers en bewoners klaagden steen en been omdat sommige winkels bijna niet meer bereikbaar waren met de auto, bewoners van onder andere de Verzetswijk moesten een flink eind omrijden om gewoon thuis te komen. Bijna alle aanpassingen welke gemaakt waren voor het VCP, zijn in de loop van de tijd weer ongedaan gemaakt.

Het kruispunt wordt dus weer opnieuw ingericht, zodat de busbaan komt te vervallen. Vanaf dinsdag kan je gewoon weer van Hoofddorp-Noord weer naar Zuid rijden, van Zuid naar Noord blijft verboden. Om het keren op het Burg v Stamplein tegen te gaan, wordt er over het hele plein een betonnen middengeleider aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden zijn de bushaltes op het Burg v Stamplein en Hoofdweg (oostzijde) tijdelijk opgeheven en verplaatst naar de Nieuweweg.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?