Hoofddorp: Aangehouden op verdenking van poging woninginbraak

HOOFDDORP, 13 oktober – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen uit Litouwen aangehouden in de leeftijd van 29 en 31 jaar op verdenking van poging inbraak en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig.

De politie had na een melding van poging inbraak rond middernacht de omgeving van de Duinenburg afgeblokt en trof de twee Litouwers aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Een van de mannen dook (tevergeefs) weg achter een auto, bij het zien van de politie. De mannen waren in beiden donker gekleed en hadden een muts op en in de nabije omgeving van de verdachten werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Een van hen bleek op het afgesloten terrein van een woning te zijn geweest en kon hier geen verklaring voor geven. De mannen hadden geen enkel legitimatiebewijs bij zich. De auto van de verdachten die door de politie in de buurt werd aangetroffen, is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.

Mochten er inwoners van Hoofddorp slachtoffer zijn geweest van een woninginbraak en dit (nog) niet gemeld hebben bij de politie, dan worden zij verzocht dit alsnog te doen. U kunt hiervoor bellen met de politie in Hoofddorp via: tel.nr.: 0900-8844.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?