Schiphol-Rijk: Werkzaamheden Beechavenue

Schiphol-Rijk, 28 september – Vanaf vrijdag 5 oktober tot en met maandag 15 oktober 2012 is de Beechavenue in Schiphol-Rijk (gemeente Haarlemmermeer) volledig afgesloten voor al het verkeer.

De provincie Noord-Holland legt dan de fundering aan van de brugpijler voor een nieuw viaduct over de Beechavenue. Verkeer in Schiphol-Rijk moet rekening houden met verkeersoverlast.

Twee afsluitingen Beechavenue

De afsluiting gaat in op vrijdag 5 oktober om 20.00 uur en geldt voor het gedeelte van de Beechavenue tussen de Sikorskylaan en de Aalsmeerderweg in Rozenburg. Het verkeer wordt omgeleid. Het verkeer vanuit het westen naar het oosten rijdt via de parallelweg Kruisweg (tijdens deze periode eenrichtingsverkeer) vanaf de Aalsmeerderweg richting de Fokkerweg. Verkeer vanuit het oosten richting het westen rijdt via de Fokkerweg – Koolhovenlaan – Folkstoneweg naar de Aalsmeerderweg. Op maandag 15 oktober om 05.00 uur is de weg weer geopend.

Vanaf maandag 22 oktober om 05.00 uur is de Beechavenue voor 8 weken afgesloten vanaf de Aalsmeerderweg in Rozenburg tot en met de Sikorskylaan (richting Fokkerweg) in Schiphol-Rijk. Verkeer wordt omgeleid via de parallelweg Kruisweg. De parallelweg Kruisweg is tijdens deze periode geopend voor eenrichtingsverkeer vanaf de Aalsmeerderweg richting de Fokkerweg. De andere rijrichting van de Beechavenue is wel gewoon geopend. In deze periode wordt de brugpijler gebouwd.

Het aan te leggen viaduct over de Beechavenue is onderdeel van de Omlegging Schiphol-Rijk, een project van het Masterplan N201+. Het verkeer op de nieuwe N201 rijdt straks over dit viaduct richting de Waterwolftunnel en de A9 bij Amstelveen, of richting de A4 bij Hoofddorp.

N201+

De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. De Omlegging Schiphol-Rijk en de werkzaamheden aan het viaduct over de Kruisweg maken onderdeel uit van de nieuwe N201. De nieuwe N201 verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio.

Kaart omleidingsroute

Misschien vindt u dit ook interessant?