Rijsenhout: De scholen beginnen weer

RIJSENHOUT, dinsdag 4 september – Vanwege de start van het nieuwe schooljaar heeft de politie in samenwerking met OBS De Zevensprong een ludieke actie gehouden.

De actie was er op gericht om automobilisten te attenderen op de schoolgaande jeugd en hier zijn of haar verkeersgedrag op af te stemmen. Voertuigen werden tussen 8.00 uur en 9.30 uur uit de Pampusstraat en vanaf de Aalsmeerderweg naar het Konnetlaantje gedirigeerd. Hier stonden de kinderen van groep 8 om de bestuurders aan te spreken. De kinderen waren bewapend met grote hoeveelheden rozen. Aan de automobilisten werd een roos uitgereikt met de tekst:

” OBS De Zevensprong. Uw auto heeft een hard pantser maar kinderen hebben dat niet. Onze kinderen vertouwen op U “

Ondanks de haast die veel bestuurders hadden was er snel begrip voor de actie en het ontvangen van een roos werd gewaardeerd. De actie en de boodschap werden dan ook goed door de bestuurders ontvangen. Zonder boete, maar met roos konden ze hun weg vervolgen.

Ook in de Blauwe Beugelstraat en de Drakenstraat werd de actie gehouden en werden automobilisten door de jeugd onder handen genomen.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?