Groningen: Op bezoek bij Lifeliner 4

Groningen, 26 augustus 2012 – Nederland heeft zes traumahelikopters, vier zijn er gestationeerd en twee reserve. We zijn er al bij twee geweest (ik tenminste) Lifeliner 1 op het VUmc en Lifeliner 2 op vliegveld Zestienhoven.

Lifeliner 3 staat op vliegveld Volkel en Lifeliner 4 staat in Groningen op het helidek van UMCG. Deze keer zijn we met z’n drieën (Rob, Ditsy en Eric) naar Groningen gereden om daar de basis en de LL4 te bekijken. Zo’n lange rit is altijd een gok, als de heli opgeroepen is voor een klus, kan je zomaar ineens voor niets in Groningen staan. Na een rit van ruim twee uur kwamen we aan in het centrum van Groningen.

We wisten al dat de heli een uur geleden opgeroepen was voor een melding. Na een zwerftocht door het ziekenhuis, kwamen we aan op de vierde etage, waar het Mobiel Medisch Team is gehuisvest. We hoorden al snel dat de heli aan het tanken was en dat hij met 10 minuten weer op het helidek zou landen. Wij mochten tijdens de landing op het helidek staan, gelukkig was het even droog en zelfs zonnig.

Na een minuut of 20 heb je zo’n beetje elke hoek van de EC 135 gefotografeerd en werden we nieuwsgierig naar de wagen. De MMT wagen staat beneden in de ambulance ruimte. In Groningen is er gekozen voor een Audi, hier rijden LL1 en LL2 in een Volvo. Hier werd ons bezoek abrupt afgebroken door een oproep voor de helikopter. Onze gids spoedde zich weer naar boven. Wij hebben buiten nog even gekeken naar het vertrek van LL4 en zijn daarna weer richting Hoofddorp gegaan.

Fotografie: Rob Franken en Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Groningen: Op bezoek bij Lifeliner 4”

  1. Rob

    Was helemaal TOP..

Reacties zijn gesloten.