Vijfhuizen: 37 aanhoudingen bij Mysteryland

VIJFHUIZEN, zaterdag 25 augustus – Het dancefestival Mysteryland van afgelopen zaterdag telde 37 aanhoudingen. Dit betrof voornamelijk aanhoudingen wegens drugsbezit zoals XTC, cocaïne en joints en een viertal aanhoudingen wegens ordeverstoring.

Het festival, dat van 11.00 uur tot 23.00 uur duurde op het Floriadeterrein, is verder zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Misschien vindt u dit ook interessant?

4 gedachten over “Vijfhuizen: 37 aanhoudingen bij Mysteryland”

  1. kaatje

    volgens mij ietwietwaait heb je gewoon wat tegen de politie. Er was al 3 weken bekend dat die route druk zou zijn die avond, misschien had je kunnen overwegen om een klein stukje om te rijden dan zou je de politie niet tegen komen. Je maakt je wel heel druk een een evenement wat 1 x per jaar plaats vind. Zelf ben ik absoluut geen festival bezoeker maar vind deze reactie ietwat overtrokken. Hoop dat je nu weer een jaar lekker rustig kunt rijden waar je wil.

  2. ietwietwaait

    @MisterB, zeker nog niet helemaal terug in de bewoonde wereld na alle joints op Mysteryland? Je leest niet goed, ik zou geneens kaarten willen al kreeg ik er geld bij kado!

    Komop, ik heb NIETS met dat herriefeestje en erger me aan de overlast die ik niet wens maar wel ondervind. Ik rij die route iedere week om iemand weg te brengen, het is oppenbare weg, en ik wens dan niet aangehouden te worden en meoten verklaren wie wat en waar, aan iemand die toevallig een blokje verder een muziekfeetsje moet organiseren.

    Het is gewoon schandalig dat je gedwongen wordt tot meewerken aan dit soort big-brother achtige activiteiten van die organisatie, waarbij de heftige slagregen je -door die ondervrager verplicht opengezette raampje- halve auto drijfnat maakt. Ik ben zuinig op die wagen en was hier allerminst gelukkig mee, de kringen zitten nu dus in de bekleding. Wie betaalt me de schade die ik daardoor oploop?

    Als ik nu dat terrein op had gewild ok, maar ik moest daar niet eens zijn. Ik heb niets met die ellende te maken, wil ik ook niet.

    Verhuis naar biddinghuizen met die klereherrie, daar is een speciaal festivalterrein en de omgeving is ervoor geschikt. Bovendien hoef je dan niet midden in een druk bevolkt gebied belangrijke noord-zuid routes af te sluiten en mensen illegaal te gaan staande houden en ondervragen over wat ze wel niet in de buurt van dat floriadeterrein, dat helemaal niet voor die onzin bestemd is, doen.

  3. MisterB

    @ ietwietwaait

    Zeker te laat met kaarten kopen!!
    Het is 1 keer per jaar kom op niet zo zeuren.

  4. ietwietwaait

    Wat mij stoorde was het feit dat ik, hoewel ik he-le-maal niets met dit evenement heb, op de gewone openbare weg wordt staande gehouden, in de strotregen mijn autoraam moet openen om te verklaren wie ik ben, wat ik wil doen en waar ik heenga. Ik ben van mening dat hen dat niets aangaat, ik wilde enkel iemand wegbrengen naar de cruquiushoeve zoals ik dat iedere week doe!
    Bovendien was na afloop de auto van binnen zeiknat door dat open raam tijdens aan halve wolkbreuk.

    Op zijn minst ben ik “not amused” en kon niet helpen dat met een wegversperring half over de weg en een soort van “wiebentu-watdoetu-waarheengaatu” controle bepaalde gelijkenissen met filmbeelden uit films over gebeurtenissen zo’n 70 jaar geleden zich aandrongen.

    Laat de gewone burger met rust, we betalen met ons allen handenvol wegenbelastingen en dergelijke en hebben gewoon het recht om zonder alles te moeten verklaren de openbare wegen te gebruiken. Past dat niet vanwege een ongevraagd opgedrongen evenement, dan gaat dat evenement maar naar een grote polder waar juist hiervoor evenementen terreinen zijn aangelegd, maar niet in een dergelijk druk bevolkt gebied als hier.

Reacties zijn gesloten.