Hoofddorp: Gevaarlijke en beschermde dieren in bewaring genomen

HOOFDDORP, dinsdag 14 augustus – Dinsdagavond zijn enkele honderden (giftige) dieren in bewaring genomen. Een 53-jarige man hield in zijn woning aan de Oksholm ruim veertig gifslangen, 35 schildpadden waaronder enkele beschermde soorten, beschermde salamanders en een groot aantal cavia’s, ratten en muizen.

De dieren zijn ondergebracht bij een opvanghouder van de Dienst Regelingen waar ze worden onderzocht op hun gezondheid en de benodigde zorg krijgen. Tevens wordt de aantallen en soorten de komende dagen geïnventariseerd. De dieren zijn in bewaring genomen op basis van de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren, het onthouden van goede verzorging, het houden van beschermde diersoorten zonder vergunning en het houden van gevaarlijke dieren onder gevaarlijke omstandigheden.

De actie was een samenwerking tussen de politie, de gemeente Haarlemmermeer, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Total Page Visits: 353 - Today Page Visits: 1