Nieuw Vennep: Politiebureau in de weekeinden gesloten

Nieuw Vennep – Het politiebureau in Nieuw-Vennep is met ingang van het weekend van 21 en 22 juli 2012 in de weekenden gesloten. Dit betekent dat het politiebureau vanaf dat moment van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 – 18.00 uur geopend is.

Op dinsdagen is het politiebureau daarnaast ook tussen 18.00 – 20.00 uur geopend. De reden hiervoor is dat er nauwelijks gebruik gemaakt wordt van de diensten van het politiebureau in de weekenden, terwijl hier wel capaciteit voor moet worden vrijgemaakt. Gemiddeld waren er twee bezoekers per weekend, waarvoor twee medewerkers baliedienst moesten doen. De capaciteit die vrij komt door het sluiten van het politiebureau in de weekenden, zal worden ingezet voor politietaken op straat. Telefonische meldingen worden automatisch doorgestuurd naar het hoofdbureau in Hoofddorp voor afhandeling aldaar.

Burgemeester Weterings geeft de volgende reactie: “Vanzelfsprekend is het jammer als gekozen moet worden voor minder openingstijden, maar de capaciteit die nodig was om gemiddeld twee bezoekers per weekend van dienst te zijn is niet in verhouding. Plus is het van belang dat deze politiemensen worden ingezet als ‘blauw op straat’, en daar hebben alle Haarlemmermeerders plezier van.”

Misschien vindt u dit ook interessant?