Veel bekeuringen bij taxicontrole door Koninklijke Marechaussee op Schiphol

SCHIPHOL, 15 juni – De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol donderdagavond een taxicontrole uitgevoerd. Medewerkers van de Politiedienst van de KMar werkten samen met onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILENT, voormalige Inspectie Verkeer en Waterstaat) en de Belastingsdienst. In totaal namen ongeveer 28 controleurs aan de controle deel.

De Marechaussee schreef onder meer bekeuringen uit voor gladde banden (4x), defecte spiegel, defecte ruitenwisserinstallatie (2), verlopen taxameterkeuringen (2), fout parkeren (3x), ongeldig vergunningsbewijs, niet invullen rittenstaat (4) en invordering kenteken wegens slechte staat voertuig. Alle voertuigen zijn tijdens de controle door de RDW en de technische ondersteuning van de VOA (Verkeersongevallen Analyse) van de KMar gecontroleerd op de technische staat van het voertuig.

De deurwaarders van de Belastingdienst hebben voor ongeveer € 4500 aan openstaande belastingschulden geïnd en er is op 3 voertuigen beslag gelegd. Door personeel van de Belastingdienst zijn er 58 waarnemingsrapporten opgemaakt.

De Marechaussee houdt regelmatig verkeer -en taxicontroles om de veiligheid op de weg op en rond Schiphol te waarborgen.

Foto: Kmar

Misschien vindt u dit ook interessant?