Marechaussee houdt alcoholcontrole op Schiphol

SCHIPHOL, 8 juni – De Koninklijke Marechaussee heeft op vrijdag 8 juni 2012 op de luchthaven Schiphol 389 bestuurders gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole. Geen van de gecontroleerde zat met te veel drank op achter het stuur.

De Marechaussee controleerde van 04.30 tot 08.30 op het rijden onder invloed. Enkele bestuurders bleken alcohol gedronken te hebben, maar bleven onder het toegestane promillage.

Alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol levert gevaar op voor de verkeersveiligheid. Daarom gelden strenge regels voor alcohol in het verkeer. In Nederland geldt als wettelijke limiet voor beginnend bestuurders een bloedalcoholgehalte (BAG) van 0,2 promille en voor de overige bestuurders een BAG van 0,5 promille. Of je beginnend bestuurder bent, heeft niets met leeftijd te maken. Iedereen die als 16- of 17-jarige een brommerrijbewijs haalt, is de eerste zeven jaar beginnend bestuurder. Vanaf 18 jaar geldt een periode van vijf jaar. Of je nu 18 of 88 bent.

Total Page Visits: 267 - Today Page Visits: 1